Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Szia Géza!
Meg kellene mérned az LPT porton a Z tengelyért felelős PIN-t, hogy X marás közben mi van ott. Hogy ténylegesen van -e ott MACH által generált impulzus (amit nehezen hinnék) vagy csak a vezérlőd szed össze valami zavart.
Tárolós szkóppal lenne a legjobb mert azt is meg tudnád nézni, hogy rendes (5 uS -os) MACH impulzus -e vagy valami torz hülyeség. Ha nincs akkor egy logikai cerúza is megteszi amin van éldetektor.
Üdv: TT

3vv2btrhv

Ezt a kecsapos szkennelést nem értem ill. nem is tudom kezelni a progit.
hát még képlékeny az ügy de ha jó lessz irok rolla .
a mach-teken találkoztam egy cégel akinek van ekora szenelési eszköze , meg kéne keresnem .
tibor

3vv2btrhv

a repülő ügyre gondoltam

4mjnxdwuu

Hali, valaki próbálta már az elméleti max sebességet a progival, "közel 3d "-ben??
Más céllal kipróbáltam, és meglepődtem...  Csak a progi futott...
ha a kód olyan, hogy pl: 0,5 mm-ként rugdosom az egyik tengelyt, és sűrűn bemozdítom a másikat is akkor hiába állítok be nagy (40-60m/p sebességet a kódban, és pl 10 lépés/mm-t a motor tuningba, a hozzátartozó sebesség, és gyorsítást a max-ra ( valami bazinagy érték) előfutás, és lépési imulzus szélesség 1 us-re kernel 45kHz-ra. A tényleges marási sebesség 400-700 mm/perc-re adódik.!!!!! (ha csak egy tengely megy picit hosszabb ideig, akkor persze gyors /pl: 2-3 mm-t)
Hát ez nagyon karcsú, honnan kezdi el a gyorsítást,? közel 0-ról???? Lehet ezzel kezdeni valamit " tuningolni" vagy ez ennyit tud és kész....  
De akkor kisebb 3d-s marás sem marható vele gyorsan???? Aki mart már ilyesmit megosztaná velem mekkora átlagsebesség jött ki neki.??
Köszike

Miért nem jelennek meg az üzeneteim a topicban??? Potyára gépelgetek...

3vv2btrhv

SZIVTAM A GÉPELÉSSEL ÉN IS  , aztán abba hagytam ,de most jó.
a kicsi méretebbeni 3d-marásrol van némi tapasztalatom : ékszerészeknek csináltam pár dolgot !! Van egy javaslatom gyere át hozzám amikor ráérsz és egy kicsit kisérletezümk , több szem többet lát alapon .

000000000

sziasztok! Mach3-mal lehet olyat csinálni, hogy corelben megtervezek vmit és a felesleget marom ki. Ha más progi kell hozzá (cadcam) akkor azt honnan és mennyiért tudok beszerezni? Nyomókliséket kellene készítenem.

4mjnxdwuu

Mikor vagy otthon???? valami tel szám? (magánba)

000000000

Gondolom 2D-s marásról lenne szó. Nem tudom, hogy a LazyCam tudja-e, de ha lerajzolod, elmented DXF-be, szívesen megcsinálom Neked ArtCamba.[#wave]

3vv2btrhv

szombat , vasárnap  
tel :29 463 729 nem titkoltam sose a számot

000000000

köszi, de nekem valszínű, hogy majd többszőr is kell csinálnom különböző mintákat és az lenne a legjobb ha én tudnám megtervezni a szerszámpályát meg mindent de ehez kell artcam, vagy lazycam. Ha esetleg tudnád, hogy honnan tudnék beszerezni, azt megköszönném (akár mailbe)

000000000

A cégnél corel conturral oldjuk meg a klisé marását,nem olyan bonyolult,nem kell más progi hozzá,s rögtön plt-be menthető

000000000

3vv2btrhv

szia trapista  
Nem jó az idöpont ??

4mjnxdwuu

Bocsi, de most jutottam oda, hogy egyátalán leüljek..., ez a hétvége ugrtott...

svejk

Sziasztok!
A hétvégén összedobtam egy le-fel számlálót a port ellenőrzésére (bár nekem nem volt problémám még a lépésvesztéssel)
Amolyan "fióktakarító" egyszerű kapcsolás, pozitív tartományban oda-vissza számol (negatív tartományban nem az abszolut értéket mutatja, de ez most itt nem lényeges,)
A bemenete optoval le van választva.
Megnéztem az asztali 2GHz-es és a 366MHz-es laptopon is a mach2, illetve 3-at tévesztést nem tapasztaltam, semmilyen esetben.
Még azt is jól számolja amikor a program végén a mach2 néha +/-1 digiten áll meg (ez nem tudom miért van..)
így felkérem azon kollégákat akiknek lépésvesztésük van küldjék el magánban a mach2mill.xml
mach3mill.xml  fájlokat,
a hibásan működő G-kódot,
illetve a progi verziószámát.
Hátha kiderülne valami a rejtélyből. Lehetőségem van több gépen is kipróbálni.