Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Bizony van...
én pl. azért választottam a mach-et annak idején mert minden előképzettség nélkül használatba tudtam venni magamtól. Most már persze a "fapadosabb" (nem rosszalló értelemben vett)progikkal is megbirkóznék talán , és minden bizonnyal eljön az idő amikor ki fogom próbálni egyiket-másikat.

svejk

Valóban ne bántsuk egymást, de a tények  tények.
(és ha egyszer ráérő idődben visszaolvasol meglátod hogy a tényeket forditod meg ,én nem azt mondtam hogy nincs szervomotor fogalom hanem hogy működésbelileg nincs különbség a servomotorod és a kefés dc söntmotor közt, illetve azt hogy a zárt visszacsatolástól lesz servo a rendszer)
Uff.. Befejeztem nem válaszolok semmire :) :)

000000000

Úgy látszik nem vagyok következetes mert tegnap azt írtam befelyezem a vitát.
Nem hagyott nyugodni és megcsináltam a +1 és -1 mérést. 0.1 mm lépésenkénti joggal csináltam.
Tökéletes.
Kíváncsi lennék akiknek rossz a Mach nem egymástól másolták?

000000000

Szia RC! Gratulálok, akkor a Tied is tökéletes,
mint Istváné is. Az talán az eddigiekből
megállapítható, hogy akik eredeti regisztráltat
használnak, azoknak nincs is gondjuk... lehet,
hogy ez is számíthat? Bár Motoros #988-a ennek
is ellentmond.

j3rx6bsjd

Meg tudnád adni a hibát okozó gépnél a beállított sebesség,gyorsulás és felbontás értékeit,szerintem lehet ez is szerepet játszik benne.Én már szanaszét piszkáltam a saját verziómat,de ilyen hibát még mindig nem tudtam produkálni,pedig nagyon kiváncsi lennék rá.Mivel mérőórával mérek és léptetőmotorokat használok,ezért extrém gyorsulásokat és sebességeket nem tudok tesztelni.(Lehetséges,hogy ott a gond)

000000000

Köszi, de ezek a problémák sebesség, és
gyorsulás függetlenek széles határok között.
Egyébként azt hiszem, valaki olyannak kellene
jelentkezni, aki Bp. környékén él, tökéletes a
Mach-ja, és megengedne egy 10 perces port
tesztet, mérést. Te nem vagy véletlenül ilyen
Kolléga?

svejk

Ez már nem vita, azért válaszolok :)
Ez jó ötlet Tibor45 tényleg!
Akkor legalább össze lehetne hasonlítani a setup beállításokat is (feltéve ha az a gép amit visznek nem produkálja a hibát :))
Uraim jelentkezzetek ,ne nekem kelljen 100Km-ről felmennem..

svejk

Tibor45!
Ha nem lesz jelentkező, és Te elfogadod, akkor felajánlok 1-2 honapra minden kötelezettség nélkül egy P3 1GHz asztali gépet mach-el feltelepítve tesztelés céljából.
Én sem szeretek a saját gépemre telepíteni semmi fölösleges progit, így megértelek hogy Te sem telepíted fel a mach-et.

000000000

Szia Svejk!
Ez igen! Köszönöm nagylelkű ajánlatodat.
Ha nem lesz közelebbről jelentkező, visszatérhetünk rá.
Az egy hónap egyébként nagyon sok, 5 percnyi
port mérés elég lenne, abból minden kiderül.

svejk

Olyan aljas indokból gondoltam a pár hónapot hogy akkor lenne időd esetleg a hibát megtalálni és ezzel a T.Társaságnak nagy segitséget adnál.
Esetleg még hátha te is megbarátkoznál a progival :):)

000000000

Ennyire azért ne "büntess" engem!:)
Amíg egy 100kB-os DOS-os 3D maróprogival
megoldok mindent ami nekem kell, ugye nem
gondolod komolyan, hogy váltsak a Gigabájtos
csecsebecse és divat kedvéért. Ezt az örömöt
meghagyom annak, aki ezt szereti.

dg8n4i8x

Igaz csak egy őskövület ORION EMG frekimérőm van de én is leteszteltem a mach3-at... Erre jutottam:
step/rev=100

http://cnctar.hobbycnc.hu/Balu/Mach3/MVI_7221.AVI

Lehet ezért nincs gondom? Bármilyen értéknél jót mutat, bárhogy ismétlm is...  
[#nemtudom]
Tuti valami beállítási gond lesz szerintem.

dg8n4i8x

Természetesen az X-en mértem!

dg8n4i8x

Látszik, hogy késő van...
Akarom mondani step/mm=100