Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Tibor: Szerintem a 3.5V-os jelszint nem lehet probléma, ez az opto LED dióda nyitási feszültsége felett van.
Az alapfrekvenciát lehet ellenőrizni a configurációs lapon a MACH-ben. Nálam ha 100kHz-re rakom, akkor kezd el baromkodni :( A frekvencia kb. +-10kHz-et ugrál. Ettől függetlenül 100kHz-en is jól elvégzi a teszteket, nem hibázik, csak a motorjárás egyenetlen, hullámzik, ezért ez a freki az 1.6GHz-es P4-es Celeron gépemen használhatatlan. 75KH-ig viszont szépen működik...

Tibor, nincs véletlenül egy legalább 2 csatornás  tárolós oszcilloszkópod, olyan szívesen megnézném a hibás step jeleket... a 2. csatornán pedig a dir jeleket. Szerintem tanulságos lenne..

000000000

Bocs, de a mérőórát tisztelni kell, csak
"szűklátókörű" villamosmérnök mondhat olyat,
hogy azzal nem lehet pontosan mérni.:) Nagyon
is fontos, ezerszer fontosabb, mint a Mach
tizedmikronos "nagyképű" kijelző ablaka, ami
közben 3-4 tized mm-el eltér a valóságtól.

000000000

Azért én a szkópot jobban tisztelem :))

D.Laci

Te elszoktad olvasni és értelmezed hogy mit írok vagy csak okkal oknélkül belémkötsz?

000000000

Azért úgy látom a nagy semlegesség látszatában minden beírásodnál aláteszel a Mach-nak.

000000000

Kár, jó lenne ha mind a kettőt egyformán.:)

000000000

És mit szólsz a #1100 -ban leírt méréshez? Meg tudod csinálni?

000000000

Mármint van hozzá eszközöd?

000000000

Ok! Átadom Nektek néhány órára a terepet,
visszavonulok, tanulva a szervós vitákból.
Addig is élvezzétek a Mach csodálatos
tizedmikronos virtuális X, Y, Z kijelzőit
csak nehogy közbem a CNC gépetekre
felszereljetek egy maró motort, mert annak csak
a súlya alatt több mikront, talán még
századokat is deformálódik a mechanikátok a
valóságban.:)

000000000

Tibor, nem igazán értelek. Itt rajtad és az ismerőseiden kívül mindenkinek jól működik a MACH, szóval neked lenne szükséget segítségre, probléma megoldásra.

"Addig is élvezzétek a Mach csodálatos
tizedmikronos virtuális X, Y, Z kijelzőit
csak nehogy közbem a CNC gépetekre
felszereljetek egy maró motort, mert annak csak
a súlya alatt több mikront, talán még
századokat is deformálódik a mechanikátok a
valóságban.:)"

Bocs, de ez demagógia..

4mjnxdwuu

bocsi, nem ide tartozik, de leírom. Eszembe jutott, a melóhelyen akkora gép van, hogy kamionok is beférnek alá, Több tonnás Z tengellyel. és egy jó vicc volt, amikor elkezdtek mérőhasábokkal játszani, és pontosságot mérni, extrapontos órákkal, minden harmadik mérésnél egy Pofa nekidőlt az egyik oszlopnak, és a "pontosság " oda...  
A mérést végzők pedig a hajukat tépték, most jó... most nem... most megint...

3vv2btrhv

szoval senki nem akarja kimarni a tesztet ,hogy össze lehesen hasonlitani ????

3vv2btrhv

elvégeztem egy mérést , ugy hogy a gépsatuba befogtam egy digitális toloméröt ami 0.01 pontos . a Mach kézi mozgatását szintén erre az értékre állitotam és 0,01 lépésekel elkeztem mozgatni , most kijött a kotyanás mértéke  ,de amikor ezen tul volt minden érték egyezett a kijelzön és mach számláloján , magam is meglepödtem ha a kotyanást nem számitom bele akkor az én gépem 0,01 pontos ????  
tibor

3vv2btrhv

5mm en a mérés 4.38 tehát a kotyanás a külömbség ??? 0.62 akkor mit kell beállitanom a backflass menüben mert ott unith a mértékegység

3vv2btrhv

azt csináltam , hogy most az artcam-mal rajzoltam meg az 5x5mm-es négyzetet és kivülre menjen a szerszám , kimartam pontosabb lett , minden válltozatlan volt . tehát nem lehet ugy tesztelni ahogy a tibor45 szeretné csupaszon beirva az 5 -ös érték , de látom egyedül maradtam ebben a témában .
tibor