Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez az egész duma most arról szól, hogy mindenki tized, esetleg század pontosságú gépen dolgozik!? Hunka Tibi-nek (ne haragudj, nem piszkálgatás) sincs problémája a Mach-al, de a végén kiderult, hogy Neki nincs is szuksége ilyen pontossághoz (egyenlore nekem sem). Akik most Tibort (Tibor45) támadták, azok képesek betartani ezt a pontosságot?! Gratulálok a gépeikhez! Még mindig maradok a Mach huséges szolgája, de azért fúrja az oldalam és nem is szeretnék cserélni (egyenlore).  
Amikor felvetettem ezt a problémát, csak magam voltam ezzel a fórumon, de bebizonyosodott, hogy nem vagyok egyedul. Tibor45 megpróbált segíteni, megoldani ezt a problémát és úgy néz ki, nem csak én harcolok ezzel, ezek szerint "van benne valami" .  
Egyenlore koszonom!!![#wave][#worship][#integet2]

dg8n4i8x

Nekem is fúrta az oldalam a kíváncsiság ezért is próbáltam meg a mérést! Nekem is voltak lépésveszéses kinlódásaim de az újra telepítés megoldotta a dolgot. Az is csak úgy, hogy a Mach3-at teljesen kiirtottam a gépről regedit-el töröltem minden egyes mach3 kulcsszót a registry-ből! Érdemes ezt is átnézni:
http://www.artsoftcontrols.com/optimisation%20XP.txt" TARGET=_fnew>http://www.artsoftcontrols.com/optimisation%20XP.txt

Érdemes lenne összevetni ki milyen gépet használ (processzor memória stb.), hátha kisül valami belőle...  

Nálam talán valami más szoftver telepítése után kezdődött ez az egész...

A munkadarabon én olyan 0.03mm-es tűréssel tudok dolgozni, trapézmenetes műanyag anyás gépnél ez szerintem nem rossz és megfelel az eddigi elvárásaimbak is.

000000000

Gratulálok! 0,03mm nagyon jó eredmény. Sajnos nálam ez nem mukodik. Szerintem is csak valami SW vagy HW okozza a problémát.

000000000

Fúrcsa dolgokat írsz!
Hát mi a fénének építettem a gépet a legdrágább lineáris, kottyanás mentes alkatrészekből, 5 ezredes felbontásra, ha tizedeket nem lehetne kimérni. Egy egyszerű fémhatású műanyag felirat gravírozásánál már 0,1 mm eltérés komoly esztétikai hibát okoz.
Egy páran (főleg licenszesek) kételkedtünk abban ami itt elhangzott a Mach-ról. És csak azt kértük, hogy mielőtt a Mach hibájának rónátok fel valamit (pl. szándékosan van a hobbystáknak csinálva a hiba, hogy a profi célokra ne legyen jó) előtte mindent vizsgáljatok meg (elektronika, mechanika, zavarszűrések, az 1000 soros tíltás kiütése stb.)
Amiért írtam az azért volt, mert már egy kicsit úgy nézet ki a dolog, kételkedtek páran, hogy mi tudunk pontos méretben dolgozni.
Most már biz ez az utólsó megnyilvánulásom ebben a témában.

j3rx6bsjd

Szia!
Közel lakok újpesthez,ha gondolod,írj magánban,de csak a hétvége jó számomra,vagy pedig hétközben este 6 után.

000000000

Figyeljetek ide! Már többször megfigyeltem,
hogy ettől a témától függetlenül is szinte
mindig valamilyen sérelmi, és hitbizományi
vitává fajul az eredeti műszaki probléma
felvetése. Értem én ezt egy határig (hiszen
mindenki a saját lovát dicséri), de az lenne
a jó és kívánatos, ha megtisztelnénk egymást
azzal, hogy elsősorban műszaki érvek csapjanak
össze. És ne magát a probléma létezésében
kételkedjünk, hiszen akiknek ilyen gondja van,
azoknak ez valós probléma. A Mach az esetek
többségében egy kiválóan is működni képes
program, szerintem soha senki nem mondta azt,
hogy nem így van általában. Pont ezért kértem a
Fórum kollektív tudás erejét, hogy akinek már
volt ilyen gondja, de megoldotta, akkor az
mitől javult meg.
Szerintem Balu utolsó hozzászólásai nagyon
hasznosak, javasolnám kipróbálásra Mindenkinek.

3vv2btrhv

Tudom most mindenki hülyének néz de aki ugy ért a progikhoz , hogy a gépi kodig beletudna nézni az megtalálná ezt az algoritmust ami a hibát generálja  

szia rc  
irtam emilt , remélem megkaptad , ha nem azt is jelezd nekem ,
a lényeget nem értetétek meg bizonyos szitiácioban a MÉRET !!!! nem jó nem arrol van szo hogy nem ugy néz ki mint a g-kod által elvárt , hanem a mérete nem megfelelö !!
Ezt a kérdést nem ÉRZELMI alapon kell megvitatni hanem a TÉNYEK mentén ismételhetö dokumentált mérési eredmények összevetésével .  
Két állitás van egymással szemben  
1 : a mach digitális jelkiadása pontos  
2 : bizonyos méret tartományban és irányban a mach nem a valoságos méretet marja ki .
Szoval én nem vagyok szakember de a kutato intézetben egy dolgot megtanultam a mindig csak egy tényezöt szabad válltoztatni ha valamit ki akarunk mérni , LEGYEN A KÖVETKEZÖ TALI témája ez és dugjuk össze a tudásunkat és találjuk meg a hibát . Nem az a fontos hogy hol van ha nem hogy TUDJUK mi az bármi is lessz az !!
tibor

000000000

Köszönöm, írtam mailt Neked.

000000000

Tibor!
Egy picit az állításaidat én másképpen fogalmaznám meg. A folyamat a következő:
1. Valaki pontalan gyártást tapasztal.
2. Alapjel ellenőrző mérés a porton, ami 1.-al
   megegyező hibát mutat ki, bizonyos feltételek
   mellett.
3. Vajon mitől viselkedik egyszer egy PC-n Mach
   jól is meg nem is? Én itt akadtam el, és
   erre próbálok rájönni Veletek együtt.

HJózsi

3vv2btrhv

szia druszám  
nem köztünk van a vita , nyelvészkedni meg nincs kedvem csak a tények mentén vagyok hajlando beszélgetni !!

D.Laci

Miért nem azok teszik közzé a problémáikat akiknél van? (messziröl jöt ember azt mond amit akar) Egy hozzá nem értö ember hogy tud közvetiteni... (Tipikus esete mikor   a szomszédom apósának a nagybátyának az ismerösének..... valakije látot már ilyet...)  
Már többen felvetteték azt a lehetöséget hogy a beálitásokat kicserélni ezidáig egyetlen hibás beálitást sem tetek közzé. Akor kel segiteni vagy sem??? vagy nem létezik a probléma?...
Ha valaki segitséget kér az elvöl ne vese el a tanácsot tisztelje meg a tanács adot hogy tesz egy próbát, majd közzé teszi a tapasztalatait.

Én mivel a Mah3 Turn-t (legujabb) használom annak a beálliotásait tudom közzéteni. url=http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Mach3Turn.xml]Mach3turn

D.Laci

http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Mach3Turn.xml" TARGET=_fnew>mach3turn   igy talán már jólesz

Egyújabbgépépítő

Mindenkit üdvözlök ezen a vitalapon!

Nemrégen kezdtem el foglalkozni a hobby CNC témával, de egy dologra rögtön rá kellet jönnöm. Ha WINDOWS alatt akarom használni a MACH –ot jobb ha egy olyan gépet használok ami CSAK CNC feladatot lát el.  
Első lépésként én is felraktam a MACH 3 –at az általánosan használt gépemre. A legkisebb gond a pontatlanság volt. Rángatott, zizeget és persze minden volt csak nem pontos. Elkezdtem nyomozni mi okozhatja. A második program után ami összeveszett a MACH meghajtójával feladtam.
Szerencsém volt mert sikerült vennem néhány ezer forintért egy leselejtezett gépet ami mellesleg egészen jó(2.4 G P4). Mióta ezt a gépet használom semmi gond. Persze minden egyéb alkalmazás kiüldözve a gépről.
Úgy gondolom ha valakinek nincs lehetősége egy dedikált gépet használni, és komoly munkára szeretné használni, legalább egy partíció menedzserrel hozzon létre egy külön partíciót.
Tibor45 én ugyan nem vagyok budapesti, 36 km re lakom. Nagyon szívesen látlak egy teszt erejéig.
A gépem nem valami nagy szám, de ha tizedes hibák lennének már rég feltűnt volna.

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/Hunka_tibor/TIBOR/M%c9R%c9S-1.jpg" border=0>