Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Jó kérdés, valami profil fájlt, de nemtudom melyik az?!

000000000

Mach3Mill-t...

000000000

Pontosabban a MACHMILL.XML fájlt, mert a fránya Mach a beállítási paramétereit  egy "böngészhető"  
fájlba rakja le megspórolva ezzel egy  saját progit a tartalom formázott megjelenítésére..

3vv2btrhv

köszi már megcsináltam kézzel az átmásolást , most probálgatom .
tibor

3vv2btrhv

sajnos a PII-es gép alkalmatlan a mach3 2.4 verzio müködtetésére . Rángatva mozgatja a tengejeket . Kár jo lett volna , mert igy nem tudok munka közben rajzolni.

svejk

Ezt nem mondod komolyan???

3vv2btrhv

svejk

Hogy még közben a gépen rajzolni akarsz :)
Nem akarsz esetleg még filmeket bedigizni közben? :)

3vv2btrhv

félre érted , két gépem van , az egyiken a PII-ön szeretem volna futatni a Mach3-mat , a másik PIV-en a rajzolást !!  

000000000

Tibor!
Én a Mach3-at (nem a Mach2-őt) egy 233 MHz-ről 416 Mhz-re "felhúzott" ócskaságon is sikeresn futtatom

3vv2btrhv

nem az a baj , hogy nem megy , hanem rángatja a tengelyeket ha kört akarok marni és most sokat kellene . hogyan huzod fel ??

000000000

Egy másik fórumon ezt írta a kollega arra a kérdésre, hogy mi a rendszerkövetelmény:

Some people will probably tell you they use a 400Mhz PC, but you really should get something over 1Ghz, or better yet 2+Ghz. As Mach is constantly evolving, the CPU Requirements are slowly increasing as well. You can get 1Ghz PC's on Ebay for about $50.

Lényeget összefoglalva 1GHz+ már jó lehet, ebay-en 50 dollártól kapható dolog... és igaz is. Nem is kell ebay, egyébként is.

AZONBAN! Egy másik fórumon egy fazon saját történetét elmesélve ide lyukad ki:  
The secret is .... disable the ACPI driver!!!
Elmondása szerint ha ezt kikapcsolja, akkor vígan szerkeszthet marás közben stb. Akit érdekelhttp://www.artsoftcontrols.com/forum/index.php?PHPSESSID=09705899bd34d125875986dd0fcde461&topic=3378.0" TARGET=_fnew>elolvashatja itt az egészet (angol). (egyébként ő is min. 1GHz-et mond, ACPI egy misét megér)

Az én véleményem meg az, ha már cnc, akkor belefér ez a kis plusz költség hobby szinten is.

000000000

Szia Tibor!
A körrángatás azért van mert nálad valószínüleg a general config-ban a motion mode értéknél az exact stop van kijelölve. A constans velocity-t kell kiválasztanod, ekkor az irányváltoztatáskor (ami ui. egy körnél 4X történik meg, nincs lelassítás.
A PC sebességének felhúzását a gép indítása során a BIOS paraméterek átállítgatásával csinálhatod meg. Van ott egy menü ahol a spécibb igények (így a CPU sebesség megválasztása) megadhatók. Persze erre vigyzni kell mert rossz beállítás esetén a gép azonnal "lefagy" ill. rossz hűtés esetén a proci esetleg leéghet!Én is majdnem így jártam.  

3vv2btrhv

szia Géza
nem exakt stopon volt
egyértelmüen bebizonyosot hogy gyenge a gépem és én nem kezdem el állitgatni mert most fontosabb hogy a másik gépemen tökéletesen dudok dolgozni .  
fonda irásábol meg egyértelmü hogy a 300 Mhz PC  proci nem jó

3vv2btrhv

Nagy gépre felraktam a 2.4-es verziot .