Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

néha igen néha nem atol függ menyire sietek

bmejdz9nu

Első Mach tesztem... kézi üzemmódban...proci kihasználás semmi...
25KHZ minden ok!
35Khz pici rángatózás a (szervó)motoron - léptetőnél nem is venné észre az ember...
45KHz 35Khz picit rángatózás a (szervó)motoron - léptetőnél nem is venné észre az ember...

Felette szó szerint rángatózik a motor.... 75-100Khz-en már használhatatlan... pedíg a proci bírja...

A motorok járásában észrevehető hangok a szkópon is láthatók a step jelekben...
(imp. szélesség több is volt próbálva...)

Help me!

000000000

http://www.nct.hu/Pictures/termekek/keziki.gif" border=0>
[#nevetes1]

000000000

megmondom ennek mi a hibaja, naponta tekerem: az alu tekero gomb megfogja a kezed, nincs eloxalva. es erzekeny a jelado resze, csak lassu tekeresnel mukodik jol. gyorsnal, van, hogy irannyal ellentetesen mozdul a szan!!! tapintofejjel meg oke, de a maro nem viccel... szoval jobbat, jobbat, jobbat!!! ja es mar egyszer cserelni kellett a tekero fejet, mert beragadt a tekero gomb. cserelni csak azt nem lehet. no comment...

3vv2btrhv

az elv nagyon gazdaságos 1 kerék , a többi kapcsolo . Ezt kellene lekopintani valakinek és gyártani a hobbystáknak .

000000000

Ezt magyarazzuk, talan mondhatom a tobbesszamot (Szobrasz?) egy kis ideje. Tengelyvalaszto 6 tengelyig, lepesvalasztas es egy bazi jelado a kozeppontban. es ez a kabel athidal 3m-t is (probalva)...

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/Hunka_tibor/mach-3.JPG" border=0>
légyszives ezeket értelmezni!!  valaki

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/Hunka_tibor/mach-3.JPG" border=0>

bmejdz9nu

Na ezt ítram... de nem halgattál rám...
print screen... ms. paint... lement tiff-be... behív egy normális programba KICSINYÍT (max. 600 esteleg 800 pixel szélességűre) és lement jpg-nek... belinkel...!

Ez a kép 1280 pixel széles... szétvágja a fórumot!

bmejdz9nu

#1311-ben leírtakat a gépem hibája vagy esetleg a rossz beállítások okozzák?

3vv2btrhv

a nagyság promlémát nem értem mert átkonvertáltam 800x 600 ra és ugy mentettem , mentés után ujbol behivom hogy ellenörizem a méretet 800x600- at mutat . és akkor töltöm fel , és mégis nagy !!!

bmejdz9nu

most te csináltad meg vagy valaki más... most már 676 pixel széles... de most már jó!
Ha nagy képet akarsz akkor tedd be a hivakozását link-nek... (mint a webcímeket..)

D.Laci

Én szoktam áttméretezni mert rohadtul idegesitő!

000000000

Jo, de neked a magassaga volt 600pixel, nem a szelessege!

bmejdz9nu

én is közbe másokét is csinálgatom... mert ha egyszer megint pdf-et akarunk csinálni akkor szinte lehetetlenné teszi...
Meg teljesen szétrombolja a fórumot... talán nem tudják, hogy ha az alap file-t megváltoztatják akkor itt is változik... tehát lehet mindenki által korrigálni...