Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Mondjuk a BF20 eredeti tekerőit ...

000000000

Az exe-t nevezd at "ex_"-re mondjuk. Gmail a zipeket is ellenorzi. Ha vegrehajthato file van, akar csomagova is - nem engedi elkuldeni/fogadni!!!

Ket file-t elkuldhetned, ha nincs ellene kifogasod. Raneznek...

Koszi!

s5f8tmfv3

Szóval csak az exe-ket szűri? Nekem sem jött át egy .zip-be csomagolt .exe, azt hittem a zipre allergiásak.

000000000

Lehet, hogy .bat-ot, .com-ot is. De ezeket meg nem akartam kuldeni. Nevezd az oket, meg csomagolas elott es jo lesz.

4k0yxz3fu

EMberek!

Újabb kérdés. Hogy tudok legegyszerűbben valamilyen szöveget szerszámpályává alakítani? Pl egy darab fába akarok belegravírozni valami szöveget. Hogy kell ezt csinálni?

4mjnxdwuu

Hali.
Nem akarom a vitát felszítani, csak érdeklődnék affelől van- e valakinek fejleménye a pozició tévesztésről.?  M2-ről áttértem M3-ra, tök jól ment, semmi gond.... De múlthét közepén elkezdett Z irányban poziciót téveszteni. (gondoltam szorul, vagy hasonló) Szétszedtem a Z-met, semmi probléma vele, újra telepítettem (teljesen leirtva) de nem használt. Olyan kis érteknél is mint pl:200 mm/perc maximális Z sebesség. (már játszottam a step, és dir jelekkel is, de nem lett jó)  ( ami furcsa a z mozog imp szélesség: 1, előfutás: 0-val is de a többi tengely csak imp szélesség: 4- től kezd el mozogni..) Lehet, hogy rossz a számláló a P1-ben??  

Ja a sebesség problémám ami az M2-nél volt itt megoldódott, ugyanazzal a kóddal itt 2-3000 mm/perc a sebesség (igazából nem értem miért, ugyanazok a paraméterek, / máshogy gyorsít...)

gvox

Egy észrevétel a M3 tévesztéssel. Az M3- ban az inputok állandóan aktivak és igy a zavaró inpulzusok simána gépbe jutnak, nem kéne de így van, Amióta szűrést alkalmazok azóta ez megszünt. az inputokba javaslok 1kOhm/1nF-os aluláteresztőt beiktatni. Azóta a fr váltót sem érzi

bmejdz9nu

Tuti megoldást még nem találtam ...
Gondolom "egyvonalas" betükre gondolsz?
Vannak, léteznek... de nincsenek "raktáron"...

000000000

Dubble cnc oldalan van egy tft to g-code. Cimet nem irok, pda-rol hosszadalmas most linkelni. megtalalod...

3vv2btrhv

Ja a sebesség problémám ami az M2-nél volt itt megoldódott, ugyanazzal a kóddal itt 2-3000 mm/perc a sebesség (igazából nem értem miért, ugyanazok a paraméterek, / máshogy gyorsít...)  
nálam ez a mach3 1.9 röl a mach3 2.4 re valo átérésnél jött be , de a RÁNGATÁS nem szünt meg

000000000

Köszi az infót, ez megerősíti a C++ gyanumat!

000000000

000000000

Ellenőrizd az optp-kat is (lehet, hogy jeltorzulásod komoly)! A Dir előfutás 5 legyen és a Step jel is 5!

000000000

És a beépített Wizard-ok?!

4mjnxdwuu

Hali, a " Sherline mode " mi a fenét csinál ???
Ja jut eszembe az M2-nél akkor szünt meg a pozició tévesztés ( x-y -ba) ha 60 us- re állítottam az impulzust, de itt pontos az X-Y, és nem lehet csak 5-re.....