Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

https://youtu.be/MQHfGHR-2VY" TARGET=_fnew>Valós 4 tengely

9a8r3iviv

Ez is tudja még 5-öt is , de ...https://www.youtube.com/watch?v=T7sW_qaM3mI" TARGET=_fnew>Valós

svejk

No azért ennél a megmunkálásnál is ott kell lenni a szeren a hajtásnak dinamikailag. :)

Esteleg le tudnál generálni egy G kódot mondjuk úgy 40-50 mm széles lápátra? Lehet kipróbálnám egy darab műanyagba.

Béni

Küldjél egy modellt! (Ne STL-t!)
Vagy ha nem számít, akkor milyen legyen? Szenes? :)

svejk

Ha én modellt tudnék rajzolni..:((

Bármilyen csak ilyen éles legyen az egyik forduló mint a videón levőnek.
No meg persze legyen valami egzakt mérete, hogy ellenőrizni lehessen a megmunkálás után.
Nem kell hosszú, hogy ne soká tartson és ne keljen megtámasztani csúccsal. :)

No de várj csak!  
Egyáltalán jól gondolom, hogy ezt mezei "A" tengelynek konfigurált forgatóval a munkadarabot forgatva elkészíthető?

w0hgtwf3w

Szia Béni !
Írtam privátba, ha sikerülne akkor hétvégén megcsinálnám egy rövid videóval együtt.

Béni

Ment két válasz ...

000000000

Nincs valakinek valamiféle dokumentációja a modbus TCP mach3-hoz?? Jól jönne most...

adamant

Tiszteletem!

Olyan kérdésem lenne hogy mach3 al vezérelt kis cnc esztergámnak a főorsóját szeretném felspékelni egy enkoderrel, hogy lehessen menetet vágni vele  
Nézegettem a mach3 at és ahol meglehet adni az encoder jelet az AB jelet látok Z nem valaki tudja hogy hogy nem kell neki?  
A mach3 jól kezeli az enkodert? Élet képed dolog a mach3 nál a menet vágás?  

UC100 és Motion féle leválasztó kártyát használom és egy 100 as enkoder lenne  

Előre is köszönöm ha valaki megosztaná velem a tapasztalatait  

Üdv Adamant

guliver83

Szia!

Nem hogy a 100 encodert de még a 4 résest sem kezeli rendesen!
De vannak itt szakértők akik megmondják a tutit!

9pk59nuy

A Mach3 leírásában minden pontosan le van írva!

Az "encoder" nem illeszthető erre a feladatra!

9pk59nuy

Egy résessel is hibátlanul vágja a menetet!

ANTAL GÁBOR

Egyréses tárcsa ( vagy hallos jeladó ) + Uc 100 + Mach 3 ( licenes)  a jó összeállítás.  De ha belassul a főorsó ( a forgácsolóerőtől ) akkor rossz lesz a menet  .   Ha van UC 100  asod és licenced az UCCNC hez akkor a belassulást is ki tudod kompenzálni az un szinkron menetvágásos üzemmóddal   ( Sajnos csak a maró felületen fut mert Balázsék még csinálják az esztergályos felületet . Egy videót találsz a táramban a Mach os szisztémával

Miki2

Megfelelő motorteljesítmény és csúszásmentes hajtás esetén a rövidebb meneteknél (50 mm-ig)
használhatóan működik.
Pontos, hosszabb menetek elkészítéséhez én a LINUXCNC-t használom.
Teszem ezt mindaddig, míg Balázsék el nem készülnek az UCCNC eszterga változatával.
Persze ha sokáig húzzák, már a LINUXCNC-ben is lesz némi jártasságom.

adamant

Köszönöm mindenkinek a választ :)  

Össze foglalva ez egy kis és "gyenge" tanulmány eszterga jó barátomnak építettük vizsgamunkának és ha már eszterga legyen teljes :) tudjon már menetet vágni anno mikor felhoztam a dolgot, hogy menetet is szeretnék vele vágni akkor senki nem mondta hogy HÉÉ TE a mach3 nak az nem erőssége :(  
Linuxot szeretem de ezt a gépet most nem akartam arra alapozni (elb@...am... :) Mach3at meg jobban ismerem és UC100 at meg azért kapott mert nem akarok LPT porttal szenvedni  

Akkor szerintem fel is adom a dolgot mert ez a kis ceruzahegyező nem fog tudni így menetet vágni tuti nagyon csálé lenne a menet :(

Ha az UCCNC tudna esztergálni már vettem volna hozzá egy licencet de sajnos nagyon úgy tűnik, hogy nem akarnak arra fejleszteni mert nincs akkor vevőköre pedig tuti sokan lennénk akik megvennék csak nem reklámozzuk a dolgot (addig is mindenki linuxcnc ik vagy a mach3 al szenved)  

De lehet hétvégén futok vele egy kört mi is az amit még megtud emészteni  

Üdv Adamant