Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Rendben, köszönöm.

cc7nypid

Sziasztok!
External EStop Requested
Ezzel küzdet a mach 3 mostanság  (nincs bekötve külső e-stop gomb még) de eddig jó volt, vagyis működtek a tengelyek.
Valaki tud valami megoldást rá?

Messer

Config/Ports and Pins/Input Signals  - itt szedd ki a "pipát" előle.

cc7nypid

Természetesen nem hagyja, visszateszi mihelyst alkalmazom, le ok-zom.
Próbáltam már újraindítani meg mindent.

cc7nypid

Szerintem a mach3 ban valami nagyon "meggárgyult"
Kipróbáltam az egyik tengelyt a hangoló kliens programmal, és működik, kommunikál a pc a servóval.
A mach-nál ha kiktatom az e stop-ot a tegelyek akkor is csak állnak. Hiába az újraindítás stb.
Szerintem egy mach újratelepítés jó lehet..?

000000000

Ne csak a pipát változtasd X-re, hanem a Port számát is 0-ra. Akkor meg szokott nyugodni.

cc7nypid

Igen, így tudtam kivenni a pipát ha "0" ra írtam.
De a servók nem reagáltak a funkció billentyűkre, csak tartásuk van. A számok meg pörögnek fel-le amerre nyomom a billentyűket. Az e-stopp "kiiktatása" ennyit ért. A mach nem kommunkiál a servókkal. Délután -este szerintem újratelpítem, hátha..

000000000

Párhuzamos portról megy a Mach3?

cc7nypid

igen, és gyors próbával a kliens progival működik a servó. Mach-al nem, ami reggel még igen volt :)meg több hétig tesztelgetve sem volt semmi ilyen probléma.

Messer

Még azt is kipróbálhatod, hogy hagyod a pipát és ugyanott az "Active Low"-ot változtatod meg.

000000000

Ezt ismered?
http://www.t2cnc.hu/downloads/Mach3_gyorsbeallitas.pdf" TARGET=_fnew>Mach3 gyorsbeállítás

cc7nypid

Az is megvolt (active low), változás nem történt.

Messer

ja, már sikerült kiiktatni és még sem.[#nemtudom]  Akkor újratelepítés. Hátha...

cc7nypid

Igen, átolvastam sok ilyent, ezt is.
Sikerült elég jó sebességeket gyorsításokat , stabil működést elérni.(kivéve egy tengelyt , melynek kártyáját a gyártó hamrossan orvosolja) Ez valami új probléma. Ami jött a semmiből és nem tágít :)

cc7nypid

Nem fogjátok elhinni, de kicsúszott az LPT 4DM kártya +5 tápellátása.:)
Jóhogy vak szememmel észrevettem végrehogy nem világít a zöld led rajta. Legközelebb ezt is megnézem e-stop katyvasz esetén.Most jó kivéve amit javít a gyártó majd..
üdv...és bocsi a fejtörőért..