Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

juh0557j0

Köszönöm szépen!
Működik!

gg58bmmp2

most telepítem újra 0-ról a gépet. mach3 újratelepítésében kellene egy kis segítség.  
Magánban.

vvmnd5ks

Tiszteletem az Uraknak! Elakadtam, kérdésem volna: a kezdeti beállításokat csinálom a Mach3-ban, de valamit nem értek. Ha a + értékre felfelé mozdul a Z tengely, az a helyes. Viszont ebben az esetben ha "go home" parancsot adok, akkor - irányba, vagyis lefelé indul, pedig én azt szeretném, hogy a home fent legyen. Meg tudná valaki mondani hogy mi a megoldás? Köszönettel!

Miki2

A Homing/limits menüben állítsd pipára a homin Negál oszlopban a Z tengelyt.

vvmnd5ks

Megvan, köszi! Utólag már egyszerű volt...:)

niu7vyvp0

Sziasztok,

Most ismerkedem a programmal és olyan kérdésem lenne, hogy mikor a motor tuningba beállítom az egyes tengelyeket, a leírás szerint a billentyű nyilakkal lehet léptetni a motorokat, de nálam vmiért ez nem működik. Ha töltök be egy programot akkor mennek a motorok, de jó lenne ha itt a beállítási ablakban is tennék a dolgukat.  
Találkozott már valaki ilyennel?

u6p5jr23k

A system hotkey menüre gondolsz?

http://www.sasovits.hu/cnc/doc/index.htm" TARGET=_fnew>ITT le tudod tölteni a magyar nyelvű leírást. 5.6.2 pontban le van írva.

Bocs, ha nem egyre gondoltunk. Még én is kopasz vagyok...

niu7vyvp0

http://www.sasovits.hu/cnc/Mach3/5fejezet.htm#5.2%C2%A0_Kezdeti_be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sok_" TARGET=_fnew>Az alábbi részben taglalja a motor sebesség gyakorlati próbájában.  
Gyors billentyűket nem állítottam még be, lehet ez a probléma?

u6p5jr23k

Amennyire tudom, az alapból a kurzorra van konfigolva. Nincs kikapcsolva a jog?
Elnézést, ha marhaságot írok. Majd jön hozzáértő. Addig meg hátha beválik... :)

u6p5jr23k

Van egy különleges érzésem.
Úgy tudnám megfogalmazni a legjobban, hogy vak vezet világtalant.
Azonban, ha ló nincs, a szamár is jó. :D

ANTAL GÁBOR

Csak két ( rávezető ) kérdés :
1. A nyilakhoz hozzá van rendelve a tengely ?
2.  ismered azt az ablakot ami akkor jön elő amikor a TAB gombot megnyomod ?  

gp24ssft3

Szia! A motor tuning ablakban ha a velocity csúszkát megmozdítod, vagy rákattintasz egérrel, utána a bal jobb nyíllal emeled, illetve csökkented a motor sebességet. Le fel nyíllal pedig a motort mozgatod balra vagy jobbra. Erre gondoltál?

niu7vyvp0

Így van erre gondoltam :)

niu7vyvp0

1. Hát ez nagyon jó kérdés szerintem nem.
2. Sajnos nem ismerem, de már legalább ezt id tudom :)

Hétvégén megnézem ahogy írtátok, remélem csak én voltam béna, figyelmetlen.

gp24ssft3

OK!
Ha a gépet behangolod, első körben a "step per" értéket kell kiszámolni. Erről jó leírás van sasovits honlapján. Tudni kell, a menetemelkedést, hogy milyen üzemmódban használod a motort(Egész-mikrolépés), vagy ha van áttétel. Utána jön  többi beállítás.