Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Gyati

Szia!

Egy ilyen géphez, egy olyan program szükséges, ami kiszámolja a lottó ötöshöz a nyerő számokat.

És már meg is van a gép!  :)

guliver83

A gép már meg is van, csak a program hiányzik?

000000000

Sajnos még nincs gép csak ismerkedem a témával de látom konkrét válaszokat nem kaphatok :( mármint hogy mennyiből jönne ki egy ilyen vagy hogy lézeres helyett gravírtűs olcsóbb lenne stb...

guliver83

Szerinted milyen lézerrel csinálja ezt?

KBalázs

Azt írják a honalapjukon, didóda-pumpált fiber és YAG lézerek, galvós letapogatással. Azok nem a hobby kategória [#schmoll2]

guliver83

Hát ez az!
Nem kék lézer amivel itt lehet találkozni.

KBalázs

Azt írják, 30W az átlagos kimenô teljesítménye (ami infra:1064 nm), és 10m/s [#merges2] a szkennelési sebessége, 25 mikron a pont mátmérô (erre koncentrálódik a 30W !) és mindent visz amit elé tesznek (mint a flexkorong).

KBalázs

De gyanítom a csúcs impulzusai ennél legalább egy nagyságrenddel nagyobbak, ezért akármi kerül elé, azonnal elpárologtatja.

8kakgh7c

Sziasztok !

Csak nem hagy nyugodni ez a EMCO compact 5 szerszámcserélő.
Az lenne a kérdésem hogy valaki közölünk írt-e erre makrót vagy hasonlót 4db optókapus vezérléshez (BCD kódhoz) Azért is mert elég nehéz ehhez hasonlót találni. De úgy érzem ez a legegyszerűbb megoldás és korrekt. Itt a gép minden esetben tudja hol áll a késtartó..

Időzítéssel csak 1 a bajom, ha bármi végett a szerszám nem fordul oda ahova kell akkor szerszám illetve géptörés lehet.

Vagy 6-8 szerszám makró is érdekelne egy kis Magyar leírással ! Mi mit csinál, és lenne egy kis elindulási alapom ...

Rajtam kívül lehet hogy mást is érdekelhet...

Köszönöm !

Révész Richárd

Próbálkoztam egy brain írásával, de hiányzik számomra pár adat.
Ha feltennél egy g kódot amiben van olyan sor, ami a szerszámcserét kéri lehet, hogy előrébb lennék.
Nem ígérek semmit csak érdekel a dolog megvalósítása.

8kakgh7c

Ehhez nem kell G kód.
Ha beírod hogy M6 T0202 vagy M6 T0808 akkor vagy a 2-es vagy a 8-as szerszámot válasza ki, ehhez kell a M6.m1s makró. Aminek tartalmaznia kellene a T01 - T08 -ig azt a program ami az optókra ráillik BCD azt választaná ki és az a szerszám lenne..

Nem tudom mennyire vagyok érthető....

Révész Richárd

Értem.
Tudom mire gondolsz. Másképp közelítettem meg a problémát.
A BRAIN az teljesen más.
Belekukkantok majd ebbe a M6.m1s-be

robroy007

tegnap este volt egy kis időm foglalkozni az 5d formulával de egyből az én mach-omban találtam nem kis végrehajtási hibát  
f(x)=sin(a/180*3.14159265358979)
f(z)=cos(a/180*3.14159265358979)

ugye ez a két sor egység sugarú körön való mozgásnál az a tengely 0 +90 -90 fokos tartományában szépen végig kellene számolnia a függvény értékeket

egészen odáig nincs is vele gond amíg valamelyik kezdő és vég koordináta nem azonos értékű!
azonos érték esetén egyáltalán nem számolja a program az aktuális A szög értékhez az adott koordináta tengely értéket

a tengely +90-ből -90-be való mozgásnál csak "a" tengely és az "x" koordináta változik pedig nullánál az "z"-nek el kéne érnie az 1-es értéket

nagyon sematikusan ez történik

http://kepfeltoltes.hu/151214/5d_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

R3.043.066 verzió van fent épp ha valaki esetleg valami régebbin megnézné hátha sikerül találni kevésbé hibás verziót

további hibái ennek a verziónak, hogy a PI értékét önmagában kiadja ha f(akármi)=PI teszt érték 3,1416...., de "PI" képletben már hibát okoz

ha a T szerszám hossz is szerepel a képletbe egyáltalán nem fogalakozik onnantól kezdve a képlettel és annak tartalmával

mielőtt valaki kérdezné miért itt szeretném megoldani a tengely számítást és nem CAM oldalon a válasz egyszerű!

ha a vezérlőben van a matek akkor gép független megmunkálási kódot lehet tervezi
viszont ha CAM oldalon matekolunk, akkor az csak azon a gépen ad megfelelő eredményt a generált Gkód aminek a paramétereit ismeri a tervező program

Polgárdi Balázsék nem akarnak vajon lépni ebbe az irányba az UCCNC-vel

Béni

Miből indulsz ki és hogyan akarod elkerülni a kinematikára szabott programgenerálást? (CAM rendszerrel.)
Az ipari vezérlők is csak koordináta transzformációkat oldják meg a CAM által átadott adatokból. De ez nem egyszerűsít a posztprocesszáláson.
A Mach3 ezen funkciója (Formulas) kidolgozatlan. Hasonlóan, mint a Brain.

000000000

Kört gravírozok. És a gép y ba lelassul, amikor a felőlem és a túlsó oldali irányváltós részhez ér.  
Mi lehet az oka, és hogyan javítható?

Köszönöm, ha segítesz!