Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

wccm3su5c

Kedves Kollégák,
A Mach3 a g kód futtatása közben időnként leáll, mintha az e-stoppot megnyomtam volna. Valakinek volt már hasonló problémája? Nem tudom mi történhetett eddig ilyen nem fordult elő. Elég rég használtam már a gépet, a legutolsó használatnál is hibátlanul működött. Mondjuk a műhelyben ahol a gép van elég hideg van. Befolyásolhatja ez a műküdést?
Előre is köszönöm a segítségeteket & BUÉK mindenkinek!
Üdv
Attila

istvan58

Hali,

Hasonló gondom volt, nekem kábel törés volt.

wccm3su5c

Hali.
Hol volt a kábel törés? A manuális vészleállítónál?

000000000

Igen, azt tapasztaltam, hogy 15 fok alatt előfordulnak ilyen leállások.  
Persze, némileg PC függő.
A hidegről hirtelen felfűtés páralecsapódást, „beizzadást” okoznak. Ami szintén okozhat problémákat.  
Ahogy, a hidegről melegre vitel is.  

w0hgtwf3w

A hideg a lehető legnagyobb ellensége a számítógépeknek.
Nekem volt olyan PC-m ami el sem indult fagyban.
De ha el is indult irgalmatlan hülyeségeket csinált. Mindig begyújtok a műhelyben ha cnc-ni szeretnék. A gépnél van kb. 1,5 m magasságban a hőmérő és ha 10-12 fokot mutat akkor már teljesen jól muzsikál minden.

wccm3su5c

Köszönet a válaszokért uraim!

Egyenlőre a pin beállításoknál kipipáltam az emulálást, és átmenetileg megoldotta a problémát.(Viszont nix e-stop)  Most nincsen időm átnyálazni a vezetékeket, stb. Ha meg melegebb időben nem jelentkezik a probléma, akkor meg is lesz az ok. :-)

niu7vyvp0

A tengelyekhez sikerült hozzá rendelni a gombokat, megy szépen.  
Viszont a beállításnál még nem értek mindent, vegyük példának a klavios gyors beállítást, amit itt találtam. Ott az jött ki, hogy 80 lépés szükséges 1 mm elmozduláshoz. Viszont a motor tuning ablaknál ez az érték sehol nem szerepel. Itt is és a sasovits oldalán szereplő leírásban is 2000 steps per érték szerepel és a csúszkákat meg úgy kell beállítani, hogy "akadás" mentesen, könnyen mozogjon.  
Most váz nélkül ilyen beállítással szépen mennek a motorok hál isten, csak majd ha elkészül a mechanika akkor leszek kíváncsi hogy mit produkál :)

uzahitefr

sziasztok! mach3 alprogram használatakor g98 hogyan lehet megadni a menetenkénti mélyitést?

vadember

Itt szépen elmagyarázzák, hogy miként kell kiszámítani az 1 mm-re eső lépésszámot. Ezt  neked kell beírni a motor tuning ablakban a "Step per" kockába. Ezután bökj rá a "save axis tuning" gombra.
Ezt minden tengelynél el kell játszani.
Ha nem menne a számítás a linken a lap alján van egy excell számolótábla, az segít.

vadember

niu7vyvp0

Tudom, számolás része tiszta volt, azt ki is számoltam, csak a beírás része nem ment ( nem volt meg a steps per kocka... -.- )

de már sikerült és ez úton is köszönöm Antal Gábornak

nyiszi

A homolási sorrendet hol lehet megváltoztatni?

Miki2

Válasz megy magánban.

b2e4rtspg

Sziasztok! Csak kezdő mazsola vagyok.Lenne agy pár problémám. 1, Az x tengely fordított irányban mközlekedik,mit kell átállítani és hol? 2,Ha megadom G kód szerint a kordinátákat egy sima négyzet marózásénál is ,nem zsögleteset maróz,a bal felső és az ellentétes sarkot a jobb alsót lekerekíti.  
Arról már nem is merek beszélni mert ez egy csoda,ha beírom hogy G3 R14 ,az átmérő 35 mm lesz nem28 ????

guliver83

Szia!

Config>Motor Tuning párbeszédablak ott kell beállítani az orsód menetemelkedését, hogy pontosan annyit mozduljon el amennyit kell.

A Motor Outputs  ott pedig be tudod állítani az irányt Dir Low.

http://www.sasovits.hu/cnc/Mach3/5fejezet.htm" TARGET=_fnew>Itt olvas utána.