Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

Jó estét mindenkinek!

Kicsi segítség kellene...
Új számítógép,új Mach3...
Viszont,nem emlékezem,hogy a főorsó index jelét hol kellene kipipálni Mach3-ban...
A bemenet rendben,az a 11-es pin...,de még valami egyéb beállítás is rémlik..
Megköszönném,ha kisegítene valaki...

2dbfy8y

Meg ugye a spindle setupban is be kell állítani, hogy melyik # otput jelre küldöd ki az m3-m4-et.
Ha jól emlékszek, én is már rég állítottam be.

279nwbpsa

Megnézem...kösz...

A General config-ban emlékszem még valamire.

ANTAL GÁBOR

Célszerú még :   Config/ port&pins / spindle     : use spindle feedback

pv5iuhiks

Üdv
Most keztem  ezt az egészet a gépem megvan
csak a mach3 van vissza ezt szeretném kérdezni hogy lépésről lépésre képekell lehet-e megoldani
előre is köszönöm    [#wink]

d46hvfrdr

Helló!

Megtudná valaki írni, hogy a Mach3-ban a THC beállításai közt hogyan, hol tudom beállítani a Z tengely magasságának, hogy 0 pont alá is süllyedhessen negatív mélységbe?  
Alaphelyzetben a kezelőfelületen -3mm volt megadva, ezt szerettem volna módosítani, de valamiért a negatív értéket nem tudom beírni csak pozitívat és így csak a 0 pontig engedi süllyedni a Z tengelyt.

Köszi!

000000000

A logikám az mondja. A felületet kellene megadni 0 pontnak.  

d46hvfrdr

Igen, az én logikám is elegendőnek tartaná de sajnos ez kevésnek bizonyult... Ugyanis csak a beállított határokon belül enged korrekciózni.

Alapbeállításként -3mm a minimum süllyesztés amelyet még alacsonyabbra szerettem volna állítani de a negatív értéket nem lehet beírni és mostmár 0 pont lehet a legalacsonyabb érték csak.  
De szükség lenne , hogy a 0 ponthoz képest jóval alább süllyedhessen a Z tengely. A gyári értéket tekintve lehetséges a negatív érték beállítása de valamiért nem beírható a "-" karakter! És nem tudom miért!

000000000

A kötőjelet is próbáltad mínuszjelként?

d46hvfrdr

Természetesen próbáltam minden írásjelet, a meglepő az, hogy működik, kiírja az összeset /*+ de a negatív - jelölést nem, a billentyűzet jó! A koordinátákhoz engedi beírni a THC értékeihez sajnos nem.

Sajnos ezzel kapcsolatosan ötletem sincs, hogy mi az oka... Remélem valaki tudja a választ és a megoldást rá , és meg is osztja velem!  
Ha idő közben rájönnék a trükkjére, megírom, hátha másnak is felbukkan ilyen érdekesség...

cc7nypid

Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik a kérdésem.
Step-dir előtétkártyából a sorosportos 4D panel felé haladva az eternetcsatlakozónál a narancs-fehér fel van cserélve a narancs színű-vel a kábel egyik eternetcsatlakozójában. Ez mit okozhat?  
Mivel is ezt a kábelt be se mertem kötni (helyette normál eternetkábelt csatlakoztattam, de ott zavart tapasztalok mikor gyorsjáratban forog a servo)

cc7nypid

Magyarán a Step jel fel van cserélve a +5 V-tal.

d46hvfrdr

A korábban említett THC min negatív érték beállítására a gyógyír:

https://www.youtube.com/watch?v=z32NKx5oW7I" TARGET=_fnew>Videó itt!

Béni

Másik, talán valamivel értelmesebb megoldás: http://cnctar.hobbycnc.hu/Mach3/Plasma/" TARGET=_fnew>Módosított plazma képernyő.
(Az adott DRO-nál nem volt engedélyezve előjel bevitele.)

Arany János

Sziasztok!
Az előző videóban szerkesztették az xml-t.
Én hiába próbálok belepiszkálni a LazyCam-be, mentés után semmi sem változik! Vissza íródik az eredeti érték!  
Mit baltázok el?