Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Az 5i20 PCI, tehát rendkívül gyors a kommunikáció az emc és a kártya között. Ezen 72 I/O pin van.
A 7i43 LPT-n kapcsolódik az emc-hez, de szerintem ez is elég gyors a hétköznapi alkalmazáshoz. Ezen 48 I/O pin van.
Mindkét kártyához többféle firmware van, attól függően, hogy mire akarjuk használni.
Abból kell kiindulni, hogy milyen és hány modul kell az egyes fajtákból (step-generátor, pwm generátor, enkóder, gpio), és ez alapján lehet választani.
Általában igaz, hogy a kártyákon ugyan azokat a modulokat implementálták, ami az emc2-ben szoftveresen van megoldva. Mivel ezeket a Mesa kártya csinálja, így a szoftverben nincs is szükség a gyors szálra (base_thread).

bjam28

Nem "szerezni" tudok, hanem arról van szó, hogy van egy ismerős, aki vesz magának többet és ha más is beszáll akkor azt is egy füst alatt intézi (megrendelés, ÁFA, vámkezelés, számlák, stb.).
Így lehet szó mennyiségi kedvezményről.  

s7manbs8

Akkor közbe lehet a gépen filmet nézni, netezni és a többi ... :)

x4rhew5r3

Elmesélem első terhelés próbámat[#wink]
Fut az emc2, szépen simán mennek a motorok.
Közben egy Vmware alatt telepített XP-n SolidEdgevel rajzolgattam:)

bvadkrcds

Köszönöm a infokat!
Tehát,  ez a 7i43… mi lesz az ára?  
Kb.: ez az ára?
7I43H kártya ft/db  
1-4 db 43347  
5-24 db 32050  

http://www.mesanet.com/graphics/parallel/7i43colo.png" border=0>

000000000

Azt tudtad, hogy van linuxos NX?

x4rhew5r3

Igen, csak nekem nincs:(
Meg akkor kellene EC is.

KoLa

Szia! a Te eszterga vezérlőd másként működik mint az EMC2 vagy a Mach3 ! Megérdemelnél egy külön topikot itt is, hogy lehessen róla értekezni!
http://maxipack.fw.hu/

KoLa

Köszi!ez megoldja a problémát! holnap kipróbálom ezt is !

KoLa

Laci! "Vmware alatt telepített XP-n SolidEdgevel rajzolgattam" ez azt jelenti hogy Linux alatt futtattad az XP-t és a windows-ra írt rajzoló programmal rajzoltál miközben a cnc géped végezte a dolgát!?

x4rhew5r3

Igen. Persze eléggé bika gép volt. A realtime Linux a magyarázat, mert ő mindenek felett van, és csak az emc2-t hajtja.

0gcbjd9w4

Tisztelt Sneci!
   Tisztelt Bjam28!
 Bocs,hogy ilyen sokára válaszolok.
Kössz a segítséget!

lari

Azt vettem észre, hogy  win xp alatt a megynyíló programok, vagy ablakok sokkal gyorsabban működnek, mint ugyanazon gépen működő UBUNTU alatt.
Mi lehet ennek az oka? Lehet rajta módosítani, hogy Linux latt is kicsit gyorsabbak legyenek ezek a műveletek?

bjam28

Videókártya driver probléma lesz sejtésem szerint.
Nem az ideális meghajtó program van feltelepítve, vagy nem a megfelelő beállításokkal. Milyen kártyád van?

bjam28

Nincs miért bocsánatot kérni, talán inkább nekem illene mert egyből letegeztelek.  Gyanítom hogy idősebb vagy a tisztelettudó stílusból ítélve. Van már kontúr nagyoló és simító ciklus, lefordítom és felteszem ha lesz egy kis időm. De mint mondtam ez nem egy G kódú utasítás, hanem egy kisebb program paraméterekkel. De nem sokkal hosszabb az itt említetteknél.