Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ezt az eredményt, egy ilyesmi kód hozta!csak úgy emlékezetből , nem pontos mert a linux tárolja a gépen , ez meg itt a Windows7.

G91
G33 X-2 Z-0.015 K8
G33 X2 Z-0,015 K8

ez a két sor az amivel hatszögesítettem a műanyagot!
Elég alapmegoldás nem?!

wcsxp0uxa

Ne rajzolgass szerintem.
Csak egy egység sugarú körre van szükséged és egy számológépre.
olyan sokszöget tudsz készíteni ami köré lehet kört írni.
tehát 4 szög esetén cos0-45 fokig tart a tartomány
6 szögnél cos0-30 fokig .Tehát a minimális elmozdulás(cos0=1)r-r ,a maximális pedig r-(r*cos30) . Ez a periódus ismételgeti magát.
tehát ha mondjuk 120 réses a tárcsád akkor: 120/6/2 = 10 jel esik 1 periódusra . Az értékek a következők : cos 0 ; cos 3 ; cos 6 ......cos30
remélem tudtam segíteni

wcsxp0uxa

Igen csak én nem ismerem a G kódokat.
nálam ez ennyi:
mo z10 x11. s10  ez  a kezdőpontot adja meg (z)
ms z1. x11. f1. a6 :1  

ms külső sokszög
z végpont
x köré írt kör átmérője
f fogás 1mm körönként
a6 hatlapu sokszög
:1 teljes sokszög

wcsxp0uxa

Még elfelejtettem 1-2 dolgot.
Ezeket a távolságokat annyi idő alatt kell megtenni ,amennyi idő alatt 1 egységet elfordul a főorsó . Innét meg is van a szükséges sebesség amivel mozogni kell majd. Egy először komótosan mozgó , a végén brutálisan gyorsuló mozgást kell kapnod. 1 oldal 2 periódus , 1oda - 1 vissza.

0gcbjd9w4

Tisztelt Fórumtársak!
Az EMC2 program megnyitásakor,az x-tengely felém  
  pozitív(Jobbsodrású).
Szeretném ha (balsodrású)tőlem távolodva lenne  
pozitívabb.
Hol, vagy mit kell át állítan??
Köszönöm a segítő választ!

0gcbjd9w4

Csak a képernyőre vonatkozik!!!

bjam28

Szia Kopter!

Vidd az egeret a grafikus kijelző területre, nyomd le a bal egér billentyűt és az egeret mozgatva forgasd át a Neked megfelelő irányba.

Én nem tudok olyan módszerről ami konfigurációból változtatná meg a kívánt irányba.

000000000

Mit tud ez a 7i43 breakout kártya? Úgy értem hány és milyen tengely vezérlés, milyen leválasztás, védelem a többi lábon?

000000000

Mi a határidő? Én közben megkérdezem a cseh forgalmazót.
Tényleg, ha én onnan rendelek cseh ÁFA nélkül, a határon "rárakódik" a magyar?

bjam28

Lajos!

itt a ismétlési ciklus alapelve:

(bevezető  kódok)

O100 repeat [31] (O mint Olga, és utána egy szám, itt 100, és 31-szer kell végrehajtani a ciklust)  

(G kódok amit végre kell hajtani)
(természetesen több sor is lehet)

O100 endrepeat

Tehát ami az "O100 repeat/ O100 endrepeat" között van azt végrehajtja n-szer.

bjam28

Holnap leszenk pontosabb Mesa árak. Az ÁFÁ-t ki kell fizetned mindenképp, akár Amerikából rendeled akár a cseh fickótól. A cseh gyerek áraira is rájön 20% cseh ÁFA, meg a szállítás.

A 7i43 nem breakout, hanem vezérlő kártya. Leválasztó kártya az ehhez még hozzájön.  
Adj meg egy telefonszámot magánban és holnap felhívlak egyeztetés céljából.

x4rhew5r3

EU-n belül az eladó ÁFÁ-ja játszik. Duzi kolléga áfá-s számlát küld. Náluk az ÁFA 20%. Ha postán kéred, akkor a szállítás áfásan 10.50 EUR. Az utolsó számlámon ez volt:

Mesa5i20 2db egys.ár:168.05 ár:336.10 %VAT:20% VAT:67.22 Total: 403.32 EUR
Post 1 db egys.ár:8.75 ár:8.75 %VAT:20% VAT:1.75 Total:10.50 EUR

x4rhew5r3

Attól tarok sehogyan. Az emc2-ben a kinematikai modell könnyen faragható, de az Axis GUI már keményebb dió. Mivel annak is ott a forrása át lehet írni, de nem hiszem hogy megéri a ráfordítás:(

bvadkrcds

Sziasztok!

Melyik kártya jobb, és miért?  
Mesa5i20  
7i43

És ki tud ilyet szerezni? Láttam, hogy bjam28 is tud...

x4rhew5r3

Ezt magamnak faragtam egy kísérlethez, ahol a motorok enkóderét is bevezetem az emc2-be. Tehát nem általános célú kereskedelmi termék:)
Amúgy a step/dir és enkóder jelek rs422 adó-vevőkkel mennek a leválasztó és a vezérlők között.