Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Vegyél Matrox-ot!
Az biztos nem használja a játékkártyák inkompatibilis vackait. [#eplus2]
(Volt egy 450-es Dualhead-om, de sajnos elajándékoztam.)

http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=matrox&c=0" TARGET=_fnew>Itt körülnézhetsz.

w987wzmm

Szia, lari!

Milyen géped van? AGP, van rajta? Nem gond, ha ATI a kártya. Van hozzá illesztőrogi... az Ubuntu le is tölti azt.

lari

Ez egy HP gép.
Jelenleg az integrált videokártyával használom(ami 94 mb-os) de nem nagyon szereti....
Belepróbáltam egy AGP-s Geforce 64Mb-os kártyát, de a linux nem tudja magának feltenni...

w987wzmm

HP gép? A malévos gép? Lapos, fekete ház, az eleje ezüst? Este, megézem neked pontosan, hogy milyen van az enyémben. Még lehet kapni hozzá kártyákat 10-12 ezer az http://www.aqua.hu/videokartya-188/alkatresz-210/szamitastechnika-207/termekek?db=&szuro=1&artol=1&arig=536500&bn=brutto&valprice=2273&floorval=0&par0_txt[" TARGET=_fnew>=1.0-536500.0&par1_txt[]=AGP&par4_txt[]=mind&kategoria=188&szint=3&rendezes=3&gyarto=0&mut=20&akciosak_elol=on&ae=1&kat1_id=207&kat2_id=210&kat3_id=188&nezetvaltas=&kat_valtas=&termek=&mehet=&fulecske=&valt=&id=termekek]Aqva...

w987wzmm

Bocs, nem lehet linkelni...

lari

HP compac D530 CMT

w987wzmm

Oké, akkor te több kártya közül tudsz választani, mert belefér a gépedbe. GeForce-t felismeri... Az Ati-val szokott probléma lenni. Kipróbáltam mind a kettővel, és semmi probléma nem volt. Az Ubuntu, letudja tölteni drivert hozzá.

Amivel kipróbáltam, igaz, nem AGP:  

ASUS Radeon EAH5570 SILENT/DI/1GD2 1GB DDR2 PCIExpress  

Próbálj meg rákeresni az adott kártyára, hogy Linux driver... ha sok találatot kapsz, akkor problémás a dolog. Ha nem ad ki semmit, akkor nem kerestek hozzá drivert mások sem, tehát működik.

w987wzmm

Ezeket a kányákat, biztos, hogy felismeri az Ubuntu. Az ATI-rol, nincs annyi tapasztalaom, csak annyi, hogy bedobtam a fiókba... pedig jó gyors kártya.

AGP:

GeForce 6200 Gigabyte
Asus HD3450 512MB DDR2 AGP8x EAH3450/DI/512MD Low Profile

Pci Expess:

Gigabyte GT430
Asus EN210 zajtalan...

lari

Rendben, próbálok keresni ilyen kártyát....
Köszönöm!

000000000

Sziasztok! Egy kis cnc esztergát készítek jelenleg, és remélem hamar elkészül a mechanika. Én is az EMC2-t szeretném használni az eddíg megismert előnyök miatt. Ismertek olyan Cam programot amihez van EMC2 post processzor?

D.Laci

Éltalában bármelyik Cam progi által generált g-cod jó hozzá csak .ngc -nek kel elmenteni. Vagy ha bonyolultab dolgogat akarsz csinálni ahol már van eltérés a mezei g-codban, akkor a post procit kel egy kicsit szerkeszteni. Általábban nem bonyolult.

000000000

Köszi, ez megnyugtató..

000000000

Végre sikerült kipróbálni az EMC2 - realtime Ubuntu CD-t a hivatali gépen. Ez 64 bites gép, az volt a gond, hogy a HPET időzítő a BIOSban 64 bitesre volt állítva, amit a 32 bites oprendszerek nem bírnak, ha ilyen HPET igényük van. Meg kikapcsoltam a PAVP funkciót, ami csak arra jó, hogy videólejátszáshoz ad valami hardveres támogatást.

Amúgy próbáltam EMC2-t fordítani 64 bitesre, de nem ment. A Natty Narwhal Ubuntu alá már nincsenek rendes 2.6.x realtime kernelek, csak valami 3.2, de az is hiányos, így nem sikerült. Ezt csak komoly Ubuntu szakértőknek ajánlom megpróbálni.

x4rhew5r3

Két bejgli között játszottam egy kicsit megint:)
Csináltam olyan vezérlőt, ami az enkóder jeleket is kiadja az emc2 felé. Egy 7i43 kártyát használva (fotóját korábban mutattam) úgy konfiguráltam, hogy a motor.nn.pos-fb a 7i43-ban kezelt enkóderről jöjjön.
Az emc2 azonnal leáll, ha a motorpozíció alapján számolt pályahiba meghaladja a paraméterekben beállított értéket.
A pályatervezésnél sajnos nem veszi figyelembe, így nem biztos hogy megéri a többlet ráfordítást.

lari

Fiúk!

A múltkor próbakképpen betettem a számítógépembe egy videokártyát az alaplapi helyett, ill. mellé.
Aztán mivel a Linux nem talált hozzá drivert, gondoltam visszaállok az alaplapira.
Így is történt, de az alaplapi kártyával az Ubuntu már nem hajlandó elindulni, be sem bootol.
Ha visrosszakom a másik kártyát, azzal elindul.
Hogy a csudába tudom vissza álllítani, azt, hogy az alaplapival elinduljon?