Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bjam28

Az így nem teljesen fedi a valóságot, hogy minden kernel verzóhoz új driver kell. Ez nagyon ritkán történik így szerencsére.  

A hardver támogatás meg olyan dolog ha a gyártó normálisan kezeli a dolgot akkor készít hozzá gyári Linux drivert, vagy odaadja a fejlesztőknek driver megírásához szükséges információkat.  

bjam28

Mindez szent igez. Botrányos a felület, nekem is le kellett pusztítani mert kezelhetetlen lett.  

A linuxcnc-s image az még a jó felület.

000000000

Sajna nekem még nem volt olyan gép-linux párosom, ahol ne kellett volna hardverrel küzdeni.
 Mindjárt itt a legfrissebb: Genius UVC USB webcam (UVC, tehát driver sem kell hozzá) Opensuse 11.4 - kernel 3.0.akárhány. Naná, hogy nem látja.
 Szóval, ha sikerül a céleszközhöz faragni akkor nagyon jó, mert nincs benne felesleges cucc, de aki univerzális desktopot akar, annak szerintem nem jó.

000000000

Hasonló okok miatt felejtettem el a linuxot 98 táján. Akkor, még sűrűbben cserélgettem a „vasaimat”.
A szomszédom „szabadidő” autójához volt hasonló. A szabadidőm nagy részét felemésztette és nem maradt időm az érdemi munkára.
Akkor el is könyveltem magamban, hogy ez a mazochistáknak és hívőknek való. De ha jól látom ez az utóbbi tíz évben sem változott.

000000000

Jártam erre. Genius iSlim 1320 kamera, bár nincs a listában, de szerintem mennie kéne.
 A már nem támogatott XP-vel gond nélkül megy külön telepített driver nélkül.
 Annyira nem ismerem ezt az UVC dolgot, de gondolom az a lényege hogy egységes interfészt biztosít, ezért nem kell specifikus driver. Márpedig ebben az esetben a linuxon kellene mennie.

zozo

"Nem találtam benne terminált. Menü nincs, csak a csicsás ikonok az asztal bal szélén"

Azért nem teljesen így van, minden van benne. [#hehe]
A bal oldali menüsort én is utálom, mert sokszor véletlenül odatéved az egér és megnyitok olyat, amit nem akarok. A többit már kezdem megszokni...
Biztos vagyok benne, hogy ezt módosítani fogják, de ne felejtsük, ingyen oprendszerről/alkalmazásokról van szó, és nem gusztustalanul magas áru windowsról és alkalmazásairól.  
Bocsi, többet nem offolok...

x4rhew5r3

Én is biztos vagyok benne, hogy van, meg Ctrl-Alt-F{1-6}-tal ott van az igazi, de... mit akartak ezzel a designnal? [#confused]
A világ legegyszerűbb felületét?
De szóra sem érdemes, mindent meg lehet szokni...

xfg6v697j

első dolgom volt ezt a linket átolvasni,de mégcsak a közelében sem volt annak ami a telepítéskor történt.
automatikusan feltelepült,csak egy jelszót kért.
a linkben szereplő épek sem hasonlítanak.

xfg6v697j

fujicu simens pentium4 3.06GHz 504 MB RAM
kompakt gép csak a hangkártya nem alaplapi.
winyorol telepítettem.

bjam28

Az hogy "vinyóról telepítettem" az mit jelent? Nem csináltál CD-t a letöltött image-ről?

xfg6v697j

nem csináltam a C meghajtórol telepítettem.

000000000

bjam28

[#vigyor2][#falbav]

"első dolgom volt ezt a linket átolvasni.... "

http://j2tom.blogspot.com/2011/07/emc2-telepites-lepesei.html" TARGET=_fnew>Pedig itt más áll

A  fájdalommentes EMC telepítést a következő lépéseknek kell megelőznie:

xfg6v697j

nem volt itthon lemez!!!