Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

zozo

Nálam az USB-s tasztatúra kezelő fogja meg a boot managert. Amúgy érdekes jelenség.
Próbáld esetleg egy másik (ps2-es) billentyűzettel, akkor is előjön-e a probléma.
Valakinek biztosan lesz jobb ötlete is.

KoLa

Köszi az ötletet! épp most vettem egy új billentyűzetet! és azzal ment a telepítés, akkor visszadugom a régi gumisat![#eljen]

000000000

A Linuxokban az a jó, hogy minden megoldható egyetlen terminálból mezei szövegszerkesztővel meg a szokásos föltelepült parancsokkal. Egy X szerver beállítás még messze nem a legrosszabb része. Ha összekuszálódik a csomagstruktúra, ott már lehet izzadni.

w987wzmm

Sziasztok!
Mindenkinek javaslom, hogy ne USB-n használja a billentyűzetet. Kivéve, ha a billentyűzet és az egér rádiós… és egy vevőegysége van. Néha még a BIOS-ba sem lehet belépni, az USB-s billentyűzettel. Valamint nem minden gép ad az USB-n kikapcsolt állapotban tápot, csal PS2-es csatira. Így, még az is előfordulhat, hogy nem tudod az alvó gépet felébreszteni. stb…    
BUÉK!!!!

svejk

Az alaplapokon jumperelhető az usb táp kérdés.

w987wzmm

Köszi! Akkor jobban megnézem! [#lama]

KoLa

Igazad volt!már a harmadikkal klaviatúrával próbáltam, és most végre a ps2-el jó lett! bárhonnan indítom újra adja a lehetőséget a kiválasztásra!köszi!

xfg6v697j

feltelepítettem az ubuntu 10.04-et,de nincs benne az EMC2
mit kéne tennem?

000000000

xfg6v697j

innen szedtem le,de nem volt benne.

xfg6v697j

innen szedtem le,de nem volt benne.

bjam28

Telepítsd fel:
apt-get install emc

xfg6v697j

[#lama]
részletesebben?

bjam28

Nyiss egy terminál ablakot (Applications/Accesories/X-term vagy valami hasonló, most nem vagyok Linux előtt) és amikor megnyílik a terminál ablak (lesz egy promptod) akkor írd be: apt-get install emc. Utána csak Enter(ek) kellenek. Persze NET szükséges hozzá.

xfg6v697j

magyar az ubuntum.
lehetne magyarul?