Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Még korai a külső kártya. Szerintem végig kell menni ezen az úton, amibe belevágtál és jól kitanulni.
Ezt a kártyát dinamikus és szervós gépen érdemes igazán bevetni, mert egy dolog a sebesség, de talán fontosabb a biztonság. Az ini fájlokban tengelyenként meg lehet adni a FERROR és MIN_FERROR hibahatárokat. Ez a két érték határozza meg a megengedett hiba-egyenes meredekségét a sebesség függvényében. Ha a tengelyek tényleges pozícióját visszavezetjük az enkóderekről, akkor az emc2 a pályakövetési hibát a tényleges pozíció alapján kalkulálja és leállítja a rendszert, ha a hiba meghaladja a tűréshatárt.
Nagyobb felbontású enkóderek jeleinek feldolgozásához meg kell a külső hardver, erre az egyik lehetőség a 7i43.

2vkx6unz

A latensy teszt mellett futott a Firefox olvastam a fórumot, egy másikban futott youtube video. A grafikus ablakban a max jitter 30000 alatt volt. Ha ugyanez fut a csak terminálban nézem a jittert akkor egy idő itán bejön egy 300000 feletti érték. Tegnap még játszottam vele és kikapcsoltam minden power saving funkciót biosban, a processzr frekit közepesre azaz ~1.2 GHz-ra visszavettem, a real time kernelben benne van a rtai_smi módosítás azaz a ki van kapcsolva. Így most nem dobott grafikusan semmilyen extra nagy jittert és nem állt le rtm kernel hibával. Remélem jó lesz így.
A step freki amit be tudok így állítani ~20kHz. Léptetőhöz elég lesz ;)

2vkx6unz

Te PII 366-ra hogy telepítettél XP-t? Nem karcsú az XP-hez?
Nekem a T30-on jól fut a Mach3 csak fel kellett emelni a stepp jelet 45KHz-ra mert alatta és feletta akadozott. Lassulást nem tapasztaltam. Azt viszont igen, hogy az Ubuntu gyorsabban indul ;) Az igazi feladat az volt, hogy az Ubuntu egy Pen drive-ról települjön mert nincs CD-Rom a gépben...

svejk

Compaq Armada 1750.
Az XP 64M-val nyögvenyelősen, 96MB-al simán feltelepül, ebben 192 MB RAM volt. Igaz MACH2 ment rajta 25kHz-en, akkor még nem volt MACH3.

frob

Sziasztok, hogy is áll a emc könyvecske, lassan megérik a dolog hogy én is elindítsam a gépemet, a léptető meghajtók minap érkeztek, úgy hogy már csak össze kell madzagolni és rajzolni már tudok majd vele, csak hát majd fel kell konfigurálgatni a dolgokat....  
ez jó emc nek? http://ark.intel.com/products/42491/Intel-Desktop-Board-D945GCLF2" TARGET=_fnew>intel D945GCLF2

bjam28

A "könyvecskék" maradék részeit remélem a Mikulás el tudja vinni. Azon leszek.
Az alaplap jó, kíváló, menni fog szépen.  

Állítólag 1000000 sor feletti G kódnál lassú, mert csak 2GB RAM-ot lehet beletenni.

000000000

Ellenőrizd, hogy a Linux rendesen támogatja-e. Nekem egy D201GLY2 van S3 videokártyával, de szívás mert nincs hozzá 3D gyorsítás, a 2D gyári is tré.

frob

Várom :)
Köszi, remélem elég lesz, most 1GB van benne, de igen 2gb ig mehet

frob

Nem tudom, hogy a emc hez kell e a 3D támogatás, de gondolom nem.
Remélem a hétvégén megjárathatom a szerkót :)

KoLa

Újabb EMC2 teszt!!!nem semmi!
Síkmenet vágása átm 60,anyag C45, menet emelkedés 4mm ,menetmélység 2mm http://www.youtube.com/watch?v=tB4xUGZwUog" TARGET=_fnew>itt

svejk

Ismételhetnélek, hogy: Nem semmi!!
És pl. ilyenről a Mach3-mal álmodni sem lehet?

KoLa

Lehet álmodni! csak akkor a configbann be kell csapni a Machot!!! ez az irány az EMC2-ben alapban megy!!![

KoLa

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/EMC2%20a%20gyakorlatban/S%edkmenet.jpg" border=0>

2vkx6unz

Hát ez csúcs! Peersze a video is az!

vjanos

Gratulálok!
Ráállhatsz a minitokmány gyártásra :)