Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Elvileg egy bika ellenállás meg egy IGBT egy egyszerű chooper áramkörrel vezérelve és már jó is lenne, de én ilyet rajzolni kísérletezés nélkül nem tudok.
Illetve tudok de nem biztos a működése.

KoLa

Akkor várjunk![#bohoc]

svejk

Szerezz egy normális frekiváltót.
Mekkora is kell? 5,5 kW és van 3x400V betápod.

KoLa

Ez is annak indult! Hitachi L100 5,5KW

svejk

De látod hogy vacak...

KoLa

Nem vacak ! remekül működik, csak nem irányváltásra való ebben a formában!

2vkx6unz

EMC beállításában kellene kis segítség.
A gép amin fut(na) IBM t30 (tudom Notebookra nem telepítünk EMC-t), de szükséges a mobilitás.
A latency test grafikus módban "normális" értékeket mutat hosszabb ideig futtatva (jitter 24000ns körül) viszont ha terminálból futtatom akkor időnként beesik 400000 feletti jitter is. Minden EMC wiki-ben leírt módosítást elkövettem már de nem lett jobb. Ki lehet deríteni mi okozza ezt a nagy késleltetést? ezt a gépet szeretném használni és nem egy asztalit...

KoLa

És még akkor a latency test arról szól hogy közben gyötörd meg a gépedet, nyiss meg fájlokat nézegess képeket , közben indíts el egy videót, és a neten szörfözzél. és utána nézd meg az eredményt! na ez azért túlzás ! de ez arról szól hogy ha cnc-zés közben még akarsz mást is használni a gépen akkor mennyi a válaszidő az EMC2 számára, vagy valami ilyesmi!?

x4rhew5r3

Ha nem terminál ablakból indítod, és mellette matatsz valamit egy másik ablakban, akkor nincs ez a jelenség?
Biztos megoldás egy külső 7i43, de az sajnos pénz:(

x4rhew5r3

Mostanában keveset vagyok itt, de jó nézni ahogyan haladsz.[#eljen]

KoLa

Szia Laci![#wave]Látom vannak még lehetőségek!Mi lenne ez a "külső 7i43"?

KoLa

Tényleg, haladok!De még 'élesben' nem próbáltam csak műanyagban, ez sajnos, valami Machos beidegződés lehet a bizonytalanságra!

x4rhew5r3

Ez az a bizonyos Mesa kártya, amit az LPT portra lehet dugni, és hardver csinálja step jeleket lényegesen nagyobb frekivel, mint az emc2 belső szoftveres step generátora. Meg az enkódert is rá lehet bízni. Ezen kívül van egy rakás szabadon használható ki/bemenete. Ugyan úgy a hal fájlban lehet paraméterezni.

svejk

Nekem egy T41 van, nem jó vele a Mach sem, lelassul tőle az egész gép. Már mindent próbáltam, bios, miegymás. el kell szerintem felejtenei ezeket a modernebb laptopokat. PII 366-on normálisan ment a Mach is.
Szerintem ne kínlódj vele.

svejk