Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bjam28

Szia Smalla!

Nálam linuxcnc ver: 2.7.8, sim_axis_mm.ini, Axis felület, csak a Jog speed slider van hatással sebességre, a feed override és a rapid override nem. Lehet, hogy valami INI beállítás van nálad másképp mint a gyári sim konfigban?

smalla

Szívesen megnézném a konfigot, de az a gép most 150Km-re van tőlem, és tavaszig szerintem nem is megyek a közelébe.

lari

Ezt a Jog speed csúszkát nem lehetne valahogy billentyűzetről állítgatni? Egérrel eléggé macerás...

lari

közben adódott egy másik kérdésem.
Az alábbi hibaüzenetet kaptam:
"unexpected realtime delay on task
This message nwill only display once per session
Run the latency test and resolve before continuing"

Előfordulhat, hogy egy HDD csere a számítógépben a fenti hibaüzenetet produkálja?
Kicseréltem ui. a HDD-t és új rendszert telepítettem.
UBUNTU helyett Debian,linuxcnc 2.6 helyett 2.7 de maradt a régi konfiguráció...

horcsab

Futtass egy új Latency tesztet(a /home/latency filet érdemes törölni a mappából (rejtett file)). A winyó csere nem valószínű, hogy beleszól, de a rendszer csere tuti.
Nekem például a videókártya akasztotta meg mindig a gépet.

lari

Oké köszönöm, megpróbálom.
A rejtett fájlt hogyan tudom megjeleníteni?

zozo

Pl.  ls -a   a terminálban, vagy mc (midnight commander) indítása. (mc ugyanaz mint a wines norton commander, vagy totál commander)

Ha nincs, akkor:  sudo apt-get install mc

KoLa

A vessző' csökkenti, a pont' növeli!

lari

Letöltöttem az mc-t, de nem látom ezzel sem a rejtett fájlt.
Mit kell beállítanom, hogy látható és szerkeszthető, törölhető legyen?

lari

Ez valóban jó, köszi!

zozo

Alapból mutat az mc  minden fájlt. A home könyvtáradban kell lennie egy  " .latency " nevű fájlnak. Ezt töröld mielőtt újra indítod a latency tesztet.

Ha az " ls -a " parancs sem mutatja, akkor nincs, akkor még nem futtattad a tesztet.

560f5bvpd

Üdv Mindenkinek,
Segítséget szeretnék kérni a linuxcnc beallitasaban,most használom először a linuxot és sehogysem tudom beallitani,hogy tökéletesen működjön. Az a problémám, hogy a z tengely lépést teveszt egy bizonyos idő után főleg akkor mikor sokat kell mozogjon és kicsiket,próbáltam minden sebesség és gyorsulási értéket változtatni,jobb lett de a lépésvesztes megmaradt. Arra gondoltam,hogy Legetseges,h nem megfelelő step és dir jeleket kap? Tudna nekem segiteni valaki a step time,step space,direction hold,direction setup beallitasban? Vagy valami tippet adni h mi lehet a baj. Mellekelem a vezerlomet,amiről sajna nem sok infót találtam a neten. A segítséget előre is köszönöm.

000000000

Ez a fajta Isel léptetővezérlő Mach3-nál is csak 15 15 értékkel működött stabilan.
Most ezek az értékem mekkora impulzus szélességet és Dir váltás utáni várakozást jelentenek azt passzolnám.  
Tehát itt keresd a problémát.
A vezérlő mutatja a fázis 0 pozíciót.
Mikor ez világit felveszel egy 0 pozíciót és jobbra balra megmozgatod az adott tengelyt és 0-ra futtatod ezután.
Ha ezután nem világit a fázis 0 akkor bizony a Dir váltás utáni várakozási idő kevés.
(Mozgatást lehetőleg programból csináld mert kézi mozgatásnál nem mindig jön elő a hiba.)

D.Laci

Viscom SMB2 -3 -hoz bekötési rajzod nincs véletlenül?

560f5bvpd

Köszönöm szépen a segítséget,ma kipróbálom.