LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

008py5n5y

Megpróbáltam a G43.1-el
T1 M6 G43
G43.1 x0.05
Ez a helyes megoldás.
Ekkor a kiválasztott szerszám x kordinátáját tolja el az általam megadott értékkel.
A G43.2-vel ezekszerint nem lehet azt produkálni amit szerettem volna....

bj34emsd7

Az egyes és kettes szerszám korrekciója összeadódik. A 2esben csak azt az értéket állítod, amit az egyeshez képest változtatni akarsz. De a 43.1 is egy jó megoldás.

bj34emsd7

Csak ilyenkor a koordinátarendszert változtatod. Ha több szerszámmal munkálsz meg, és csak az egyik szerszámot akarod korrekciózni, akkor nem jó, mert elállítódik a többi is.

008py5n5y

Megpróbáltam egy új merevlemezre feltenni a debian alapú 2.7-es linuxcnc-t egy meglévő win7 mellé, USB hordozóról.
A telepítés el is indult, kiválasztottam a kézi telepítést, létrehoztam egy 8GB-os EXT4 partíciót /-gyökérkönyvtár csatolással és egy 1Gb-os SWAP cserehely partíciót.
Az ezt követő telepítési lépés után, azt az üzenetet kaptam, hogy a telepítés meghiúsult.
Mit rontok el?
Tudna valaki segíteni?

Köszönöm!

99cwyhfhj

Mivel indokolta? Nem véletlenül a CD/DVD-drive-ról akarta beolvasni az adatokat az USB hordozód helyett?

Egyszer valamelyik gépre én sem tudtam pendrive-ról telepíteni, aztán végül kiírtam CD-re. Úgy simán megette.

008py5n5y

Nem, nálam elindult a telepítés, csak-ahogy írtam is- az ext4 és a swap particionálás után elakadt.
A hibaüzenetnél nem volt semmi más indok.

xw705sph

Megprobalnam a nem grafikus telepitest (ugyanaz, csak eger nelkul). Esetleg 1-1 fenykep az utolso mozzanatokrol segithet.

99cwyhfhj

Ugyanez volt nálam is, usb-ről elindult a telepítés, particionáltam stb, aztán mikor a fájlokat kellett volna telepítenie, akkor a DVD olvasót kattogtatta. Végül közölte, hogy megszakadt a telepítés.

008py5n5y

Ezt esetleg majd kipróbálom, köszi!

008py5n5y

Nálam a dvd-t nem keresi, nem csinál vele semmit, de ezek szerint jobb lesz ha dvd-re irom a telepitőt. Amikor a régi rendszeremet -Ubuntut emc2-t- tlepitettem cd-ről, ott nem volt probléma.

xw705sph

Igazuk van. A Wheezy telepitojeben van a CD-ROM-ra egy hivatkozas. Mindjart kuldok egy esetleges megoldast.

kj3003bmm

helló!
Akinek segítség kell  linuxcnc telepítésében szívesen segítek Pécs és környéke.

008py5n5y

Végül a dvd-ről történő telepítés hozta meg az eredményt.
USB-ről valahogy nem jött össze...

008py5n5y

Most egy parancsikonnal kapcsolatos kérdésem lenne.
A régi ubuntus linuxcnc configomat, átmásoltam az új debianos rendszerre.
Kellene létrehoznom egy indító ikont az asztalra, de nem emlékszem, hogy hogyan is kell, és mit kell célnak megjelölni.
Úgy rémlik, hogy az INI fájl a vége, de sajnos nem ugrik be...
Indító ikon nélkül egyébként el lehet indítani máshogy is egy rendszert?

huatn6gfd

Nagyon nem értek hozzá, de emlékeim szerint, ha megnyitod a konfiguráló programmal a lementett konfigod, nem változtatsz semmit, bepipálva hagyod, hogy csináljon parancsikont, sok next és kész. (Anno, még az ubuntussal így működött, remélem az újjal is megy.)