LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4utepsca

Jaja, ezt használtam és is.
Maga a Linux meg a LinuxCNC is rendben van benne.
HDMI  is OK, nem volt semmi gond.
De a HAL beállítások azért még nem egyszerűek. Egy-egy lábat négy kölünböző fájlban kell állítgatni, szkripteket futtatni, símogatni.

w9rn9a2ej

Előbb-utóbb ki fogom próbálni... biztos az image is frissül majd... a CONRAD is árulja ...   a billentyű és egér USB elosztóval ?

4utepsca

bluetooth-os egér/bill volt. Csodálkoztam is, hogy sima USB-ről kapta a tápot és bírta: hálózat, HDMI, bill/egér, SD kártya.

n2g2e5sms

Nagyon tetszik, sima dvi-s monitornál valahogy lehet HDMI-t elővarázsolni? Mennyire bonyolult? Várom már a cikk folytatását. :)

r5565inr

Szebb jeleket produkál mint egy pc ?
Vagy csak a méret miatt érdekes ( 3d nyomtató .... )

4utepsca

Nem volt semmi trükk:
HDMI kábel egyik végét bedugtam a kártyába, a másikra tettem egy HDMI-DVI átalakítót, azt pedig csatlakoztattam a monitorra.

4utepsca

Tettem be képet a cikk alján a Step/Dir jelekről, meg pár további információt.

Nem tudom milyen a PC-s parporton a jel, de itt szépnek tűnik.  

A méret sem elhanyagolható, de szerintem a lényeg,  hogy a célhardver mindent tud amit esetleg a nagyobb/drágább PC nem. Mert kifejezetten valós idejű vezérlésre lett kifejlesztve, míg a PC irodai munkára.

88ww5s6y

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van egy hobby cnc gépem, és vettem hozzá msd50-4.2-es vezérlőt. Ha van valakinek képe a beállításról, akkor mindhárom tengely beállításáról kérnék képeket.  

a86ifm7g5

A lehetőségeket keresem a következőre:

Úgynevezett "pantográf" funkció megoldható e valamilyen módon? Konkrétan: Adott egy tárgy (pl.: egy dombormű), aminek a "domborzatát" valamilyen módon bedigitalizálnánk, majd ezt az adatot felhasználva egy nyersanyagra legyártanánk egy az egybe a bedigitalizált mintát.

Röviden: Tapintó - digitalizálás - G-kód konvertálás - LinuxCNC marás.

Köszönöm a segítséget!

000000000

Szia! Igaz nem Linux alapon, hanem Dos alapon nekem megvan az rendszer, amit keresel. Ha érdekel, légyszi keress magánban.

4utepsca

Szia !

Milyen képek és milyen beállításokra gondolsz?
Az MSD50-4.2 jumpereire gondolsz?  
Vagy a HAL beállításokra? Pontosabban fogalmazd meg mire vagy kíváncsi.

4utepsca

Szia!

A Home könytáradban nézde meg ezt: "linuxcnc/nc_files/examples/smartprobe.ngc"  
A fejlécben átírod a beállításokat és mehet a digitalizálás. Kapsz kimenetként egy .ngc fájlt.

Nézz rá esetleg a gridprobe.ngc-re is.

Ha profi, kulcsrakécsz megoldás kell akkor nézd meg feltétlenül a Tiborét is!

4utepsca

Sziasztok!

Elkészült a Mesa sorozat következő része a  
http://linuxcnc.hu/mesa-ii-a-firmware-es-kornyeke/" TARGET=_fnew>LinuxCNC.hu -n.

r5565inr

Sziasztok !

bjam28 beaglebone black teszt ?

sneci 7i80hd eredmények ?

Üdv.

4utepsca

Helló Cart!

A BBB nagyon jól kitalált kártya. Szoftver (és kisebb részben illesztő kártya) kérdése hogy ki lehesen belőle hozni a maximumot.  

Remélem rövidesen tudok mutatni eredményeket is, dolgozok rajta.