Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

robroy007

UTP 100 méter minimum amit tudni kell!

KoLa

Hogy csináltad? a T-mobil-nál azt mondták nincs rá illesztő program! [#nemtudom]

D.Laci

Már nem emlékszem, de szerintem csak bedugtam és telepítette magát.
Majd csinálok egy új telepítést és megnézem.

svejk

Szerinted ők honnan tudnák?? :((

000000000

Nekem is mobil internetem van. Szerintem, nincsen hozzá csak Windos cuccok.

Csak tipp, de szerintem, ha felteszed egy Windows-os gépre a mobil internetet és a géphez csatlakozol egy linuxos géppel, talán működhet. (UTP, vagy ilyesmi kábel)
Nem biztos!
Egy próbát megér.
Windows-os környezetben biztosan működik egyszerre két gép ilyen módon. Ebből gondolom, hogy hátha...
De mondom, hogy csak tipp, mert engem a linux nem érdekel. Szóval, nem próbáltam.

000000000

"hozzá csak Windos cuccok"

Bocsi, elírtam.
Windows-os cuccok.

x4rhew5r3

Puding próbája...
Az usb-s Wifivel is azt történt, hogy csak bedugtam és ment, mert a kernelben bent van  a kezelése.

w987wzmm

Szia!

Azt hiszem a probléma csak annyi, hogy meg kell adni a tárcsázandó számot.
*99#

Ez az internetes szerver száma...

KoLa

Szia! Bedugtam megint a pendrive-ot!
Megjelenik az asztalon az Internet Manager ikon ( ua mint win alatt) ráklikkelek, csak Win mappa van benne! kilépek!
Firefox-t indítom keresi a kapcsolatot!
Hol van az a hely ahol meg kell adni a tárcsázandó számot?

w987wzmm

Szia!

Nálam az óra környékén van a wifi ikon, azt lenyitva találod a VPN kapcsolatokat... ott lesz benne a Mobil kapcsolat.

w987wzmm

Rendszer---Beállítások---Hálózati kapcsolatok

w987wzmm

Talán, ezek az adatok kellenek hozzá:  
Phone = *99#
Username = web
Password = web

Van esetleg Win géped, amin működik? Abban, meg tudnád nézni a kezelő szoftverben a beállításokat.

w987wzmm

De lehet, hogy:

felhasználónév : internet

jelszó : internet

2jx6cp7v3

Szia
Szerintem csak felcsatolt meghajtó jelenik meg ezzel az internet manager néven az asztalodon.
Fent óránál a hálózat ikonra klikkelj rá. Ha van a menüben olyan hogy "új mobil szélessávú kapcsolat(vagy ilyesmi) akkor arra klikkel rá, és zongorázd végig a kérdéseket, elviekben beállítja neked. Ha nincs akkor Hálózati kapcsolatok.  
VPN kapcsolatok -VPN beállítása - Mobil széles sáv
valami ilyesmit keress.  
Ha véletlenül nem aktív ez a menüpont akkor ki kell derítened Vendor ID és Product ID hogy aktívvá tudd tenni. valahogy így néz ki 0x12A3 és 0x1234
(De a fene emlékszik, már rég csináltam ilyet)

Terminlálban kellene egy lsusb parancs, és ha szerepel a listán szerencsés vagy.
Mivel nincs interneted, így nem mondom hogy töltsd le repo-ból a usb-modeswitch és usb-modeswitch-data csomagokat.(elviekben azokkal egyszerűbb)

KoLa

Alakul a dolog! nem jó a password, egyik sem! se a web se az internet!