Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Remélem ez filmware alapon fog megtörténi!?

HJózsi

Én is remélem, de nagy rá az esély az ilyen programozható kártyáknál ... :)

lari

A Mesa kártyák Machoz és Linuxhoz is használhatók?

x4rhew5r3

Tudomásom szerint csak Linuxhoz csináltak eddig drivert.

HJózsi

Sokféle kártyájuk van és amihez adják a windowsos és linuxos drivereket azokat igen, lehet használni.

HJózsi

Azt hozzá kell tenni, hogy mach plugin-re is szükség van és pl az 5i20 kártyához pillanatnyilag a plugin fejlesztés alatt van, de nincs közelebbi infóm ...

000000000

Sziasztok, hátha valaki tud segíteni, vagy van valami ötlete.
Olyan problémám van, hogy egy gépen fent van a mach3 és a linuxcnc is, most kezdem összekonfigurálni a géppel.
A portokat/lábakat állítgattam be.
Jelenség: amikor billentyűzetről próbálom vezérelni, 1-et lép, minden billentyű lenyomásra  és többet nem, mindegyik tengelyen beállítás szerint. A koordináták meg tizedeket, millimétereket futnak a kiírás szerint. Ugyan ez van linux és mach3 alatt is.
Van valakinek valamilyen ötlete?
Holott egy másik linuxos géppel gyönyörűen megy a léptetés mindhárom tengelyen, saját programmal (sajnos azon nem indul a linuxcnc live módban sem).

000000000

Ja igen, párhuzamos porton vezérelném a gép léptető motorjait. :)

x4rhew5r3

Felcserélted a step és dir pineket?:)

000000000

igen kipróbáltam
Milyen portot érdemes a bios-ban beállítani?
ECP/EPP, egyirányú?

000000000

OK, megoldódott már mükszik köszönöm! Kiderült mi volt gond a beállításokkal, pineket kevertem el.
Még egy kérdés hogy, a határokat hogyan kell átállítani a LinuxCNC-nem?

000000000

L billenytyűt ír a help, de nekem az nem csinál semmit...

000000000

piros pontokkal kirajzolja, ez gondolom valami softlimit, de nem tudom hogyan tudom változtatni a méretét
valaki szánjon meg!

x4rhew5r3

Majdnem minden fontos adatot az ini fájlból szedi fel. Az [AXIS_n] szekcióban tudod megadni a tengely abszolút határait.

000000000