Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

kuv5p7226

Mi lett a megoldás?

bjam28

Szia István!

acpi=off mint kernel boot paraméter.

Nem volt gond a GRUB-al, csak ez kell a telepítéskor is meg a telepítés után is fixen.

Tisztán kernel  (modul) probléma.

kuv5p7226

Legalább 2 ilyen esetbe futottam már bele, innentől ha valami nem bootol, ez lesz a sztenderd válaszom rá.:-)

lari

meg tudná mondani valaki, hogy mi a megoldás az alábbiakra?  
Ha linuxcnc-ben van végálláskapcsoló konfigurálva és ezt a gép eléri, akkor ugyebár letilt.
A probléma az, hogy nem tudok lejárni a végállásról, csak ha kikapcsolom a vezérlőt és kézzel lejárok róla.
Mi a módja annak, hogy kézi üzemmódba vissza tudjam léptetni a végállásra futott tengelyt?

besirkyjh

Szia  

Egy külsö nyomógombbal csapd be az elektronikát .Nyomva tartod és a billentyüvel le jössz a végállásrol .
Nem tudom hogy párhuzamosan vagy sorban vannak a végállásaid de ugy kösd be hogy nyitásra vagy zárásra ( ha nyomva van a gomb ) tudj reszettelni .

lari

De a machnál ez könnyen megoldható
A kpernyőn van egy gomb (most nem ugrik be a neve) ha azt megnyomom akkor már enged visszalépni a tengellyel....
A vágállások egyébként sorba vannak kötve. Bármelyik tengely túlszalad, letilt a vezérlő

besirkyjh

Azt nem ismerem .
Milyen gomb ?

HJózsi

Override Limits

lari

Ez az köszi! :)

KoLa

Na és most! mi lesz?  
Csak a külső nyomógombbal lehet megoldani, mert gondolom két lépcsős a végállásod Neked is!
A Linux cnc kicsit más!

lari

Háát.. ha senki nem mond jobb megoldást, akkor marad a külső nyomógomb....:)

bjam28

Help-> Quick Reference: L (Override Limits)

"L" billentyűre ideiglenesen  túlmehetsz a végálláskapcsolókon. Ennek működnie kell a végállásokról való leállásnál is.

lari

Köszi, meg fogom próbálni!
Kicsit később emailben kereslek majd más problémával is...

lari

Kipróbáltam, tökéletesen működik! :-)
Köszönöm!

KoLa

Persze én lehet félreértettem valamit!
Nekem az esztergán a végpontokon dupla kapcsolók vannak, egy ref, és utána 1mm-re egy másik ami a tápot szakítja egy szilárdtest relé segítségével!
Ez a biztonsági végállás! pl. a z tengelyen (esztega hosszán) állítható ütközők vannak, a kapcsolókat a szán viszi,így könnyen le tudom vele határolni a mozgási tartományt, pl z+ irányban a szegnyereg miatt, z- irányban a tokmány miatt, ha valami gond van a második kapcsoló mindíg megállítja a szánt, de erről csak úgy tudok lejönni ha egy nyomógombbal kiiktatom a megszakítást!

Ezt különben nem is értem?
Hogyan van kapcsolatban a szoftveres ref kapcsoló a túlfutással?hogyan tudsz túlfutni?
Az ini fájlban megadott értékek nekem jóval nagyobbak mint a mozgási tartomány , bízva a második kapcsolóban ami megszakít!
De! ez egy eszterga.[#nemtudom]