Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

lari

János!

Itt kérdezem hátha mást is érdekel....
Referencia kapcsoló SAME beállítását szeretném felcserélni OPPOSITe-ra vagy fordítva.

Referencia kapcsoló zárási irányát stepconfban könnyen lehet beállítani ill. módisítani.
két lehetőség van: SAME és OPPOSITE
De ha nem a stepconfban akarom ,vagy már nem tudom ott felcserélni a két beállítási lehetőséget, akkor hol keressem?  

Köszönöm!

bjam28

Üdvözlök Mindenkit!

Lassan eltelt egy év amióta elkészült a LinuxCNC program főbb dokumentációinak fordítása.
Sokat gondolkodtam rajta mi legyen a jövő, mi legyen a fordítások sorsa. Arra jutottam, hogy a legjobb az lenne ha mindenki ingyenesen hozzáférne az eddig elkészült dokumentációkhoz. Ez egybevág a Linux és LinuxCNC filozófiájával, a nyílt forráskóddal és ingyenes elérhetőséggel.

Megkérdeztem a fordítás támogatóit is, egyetértenek-e ezzel a szándékkal. Mindenki egyetértett. Ezúton is köszönöm nekik ezt a hozzáállást.

Tehát a mai nappal mindenki számára ingyen elérhetőek a következő magyar nyelvű dokumentációk:
1) LinuxCNC első lépések
2) LinuxCNC felhasználói kézikönyv  
3) HAL mintafájl fordítása.

Ezen kívül készültem még egy kis meglepetéssel: elkészült a http://linuxcnc.hu" TARGET=_fnew>LinuxCNC.HU weboldal.
Ezen az oldalon mától elérhető a fordítás, de vannak egyéb cikkek, leírások és igyekszem folyamatosan firssíteni új dolgokkal az oldalt. Persze ahogy időm engedi. Eddig is szabadidőmből áldoztam erre, és egy ideig még ez így is marad.

Fontos tudni, hogy a linuxcnc.hu oldalt teljesen non-profit céllal hoztam létre, és ezen soha nem is szeretnék változtatni. Persze a domain név megvásárlása, a tárhely és egyéb járulékos dolgok pénzbe kerülnek, de remélem jó helyre megy midez és a közösség érdekeit fogja szolgálni.  

Sok szeretettel várok minden érdeklődőt, kezdőt és haladót és azokat is akik csak fontolgatják vagy csupán távolról figyelik LinuxCNC körüli történéseket.

Szívesen veszek minden építő kritikát! Az igényeknek és az elvárásoknak megfelelően természetesen lehet változtatni mind a kinézeten mind a tartalmon. Regisztrálni kell a cikkekhez való hozzászólásokhoz és a fórum használatához. Sajnálom hogy a HobbyCNC fórumon nem sikerült eddig megoldani a moderálást, de anélkül nem működnek a dolgok.  

A linuxcnc.hu nem konkurencia akar lenni, hanem egy támogató, segítő oldal sok információval és segítőkész háttérrel.  

Egy-két ízelítő a jövő évi tervekből:
1) Az összes eddig fordítás része lesz a LinuxCNC dokumentációjának, azaz, a hivatalos oldalakon is elérehető lesz a magyar fordítás és a programmal együtt fog települni a magyar nyelvű leírás is. Ez várhatóan tavaszra megtörténik.

2) Már most elérhető az NGCGUI részletes fordítása a linuxcnc.hu oldalon. Jelenleg dolgozok a hivatalossá tételen.

3) NGCGUI szubrutinok esztergára és marógépre.

4) Apróságok, tippek, trükkök, tanácsok.

Mindenkinek sok örömet kívánok a HobbyCNC-hez!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Bujtár János
(James)

Béni

Gratulálok! [#worship]
Nagy segítség lesz a mostani és a jövendő felhasználók számára egyaránt.

x4rhew5r3

János, ez egy gyönyörű Karácsonyi ajándék!
Az hogy a hivatalos disztribúcióban is benne lesz, az még hab a tortán. Gratulálok.

Még nem nyitottam meg a LinuxCNC.hu-t, de látatlanban mondom, hogy lenne ott egy kis hely a "Donation", vagy magyarul inkább "Támogatás" nyomógombnak:)

lari

Lehet sokan nem tudják, de bjam28 nagyon sokat segít a közösség tagjainak. Bármivel megkeressük, igyekszik legjobb tudása szerint segíteni.
Köszönjük a fáradozásaid és a sok segítséget.[#worship]
Minden jót kívánok Neked!

bjam28

Sziasztok!

Még egy apróság:  
Türelmesen kell várni amíg a kézikönyv vagy a másik pdf betöltődik az oldalra, mert az egész 2-2.5MB-ot be kell cuppantania a szervernek és áttolni a böngészőnek. De onnantól már letölthető és nyomtatható is.
Ahogy mondtam, majd meglesz ez szép HTML-ben is, sőt addigra frissül is az aktualitásokkal.

Van egy rakat szubrutin is előkészületben, csak tesztelni kell még.  

KoLa

Éljen!ez nagyon szép ajándék Karácsonyra!
Köszönjük James![#eljen]

KoLa

Szia! a tesztelésben tudok csak segíteni!eszterga módban!

k439jucz4

[#eljen]Mostmár tényleg muszáj lesz közelebbről is megismerkednem a Linuxcnc-vel! Ezer  köszönet a sok energiáért amit belefektetsz![#worship]

KoLa

Nem kaptam még jelszót email-be!

KoLa

Akkor, lesz jelszó vagy !!!nem, mivel a honlap azt mondja, jelszó Email-ben?

Béni

A freemail a hunyó szerintem. (Ha azzal a címmel regisztráltál.)
Én pár másodperc alatt megkaptam.

w987wzmm

Szia, Bjam28! Nam kapok jelszót...

KoLa

Lehet hogy így van! de én innen, bármilyen email címre tudok levelet küldeni 1 sec alatt![#wave]

bjam28

KoLa, Servo

A Spam folderbe nézzétek meg a hiányzó levelet, bár a tartalma már nem aktuális, ugyanis beállítottam mindkettőtöknek egy (különböző [#papakacsint] ) jelszót.

Nézzétek meg a postaládátokat, az új jelszóval be tudtok lépni, majd változtassátok meg valami másra.