Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

e7c897sd8

Ikonra katt majd jobb egérgombbot megnyomva eltávolítás... ;-)

279nwbpsa

Akkor nem csak az ikon tűnik el?

e7c897sd8

279nwbpsa

És az elég?Nem kell a "tartalmát" is törölnöm?

bjam28

Nem kell törölni, de lehetséges.  
"Helyek" > "Saját mappák" (talán  így van magyarul..) majd a "linuxcnc" mappa alatt van a "configs" és ott van amit keresel. Jobb egér gomb a fájl nevére vagy a mappára  és törlés.

279nwbpsa

Rendben,kész is.
Köszönöm mindkettőtöknek!

keri

Bocs a láma kérdésért, telepíteni akarom a LinuxCNC-t, tehát akkor nem kell külön linuxot telepítenem, mert van egy CD/ISO ami komplett működő rendszert tartalmaz EMC2-vel?

Intel P2 400Mhz 128Mbyte RAM-al akarom használni, ezt bírja? :)
Jelenleg Mach2, meg saját DOS-os szoftver fut rajta.

keri

Ja meg RasberyhezPI-hez nem létezik még CNC szoftver?
Ugye ott van egy csomó párhuzamos IO, Linux fut rajta, tehát eszményi lenne.

D.Laci

Ha csak Live Cd ként használod akkor minden egyes inditásnál ujra bekel álitanod mindent, vagy a beállitást elmented HDD-re vagy Pendrivera, és áttmásolod.
P2 ?  
Eseteleg 6-os ubuntuval megprobálhatod.

keri

Kösz!
Rátaláltam a régi Ubuntuk tárhelyére, de a 6-osnak is 256M ram kell. :(
Most próbálkozok még régebbivel.
Gondolom ahhoz már régebbi EMC2 is kellene.

9npx2xk89

Szerintem a Pi ehhez gyenge.

keri

Azért keresek hozzávalót.
EMC2-t találtam más hasonló ARM procis géphez, tehát elbírja, igényeim meg nincsenek.
Igazából egy PIC-el is meg lehet csinálni a CNC vezérlést, de annál azért nagyobb igényeim vannak :D

ce2s84jij

Az RPI-n nincs RTC(real time clock). Mintha valahol azt olvastam volna, hogy az elengedhetetlen a CNC vezérléshez. Bár lehet, hogy rosszul emlékszem.

x4rhew5r3

Próbáld a coolcnc-t keresni. Csak halvány emlékeim vannak, így csak egy ötlet...

x4rhew5r3

bocs, a válasz lemaradt.