Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bjam28

Debrecenbe nen tudok menni.
A GladeVCP jó dolog, sok mindent meg lehet benne csinálni. Én még nem foglalkoztam mélyebben vele.

Mi a cél, mit szeretnél konkrétabban megvalósítani?

bjam28

Sziak Keri!

Tőled is csak azt tudom kérdezni:

Mi a cél, mit szeretnél konkrétabban megvalósítani?

Milyen hardveren? PC vagy más?
Miért egy ősrégi verziót választottál?
Miért nem az ajánlott disztribúcióval kezded?
A valós idejű kerneled megvan már?

A LinuxCNC fordításához a fejlesztői környezetet hiányzik minden bizonnyal.

keri

P2 celeron 128Mb RAM, a legerősebb linux ami egyáltalán hajlandó települni az az 5-ös Ubuntu.
Ehhez kerestem egy olyan EMC verzót ami elmegy rajta.

Igen, rájöttem hogy kéne egy RT kernel, mivel annak hiányát kiírja a ./configure utasítás elindításakor, de a telepítési leírásban nincs leírva hogy kéne rátenni. De honnan kéne ilyet beszerezni az már nem derül ki sehonnan. Én régen foglalkoztam Linuxxal. A legelső chipmagazinos Shlakware-t is telepítettem, szóval mondhatom kb. tudom hogy van felépítve a linux, és szerintem a CD-n rajta kéne lenni az RT kernelnek is, de ezeken a modern linuxokon nem ismerek fel semmit, parancssorból meg had ne tudjam fejből hogy kéne megoldani :) mivel nem értek hozzá és még csak nem is szeretem :)

Szóval azzal még elvagyok hogy nem next>next>finish a telepítési eljárás, de hogy nem kellően dokumentált az már bosszant.

Amúgy természetesen felraktama legújabbat is, egy erősebb gépre, azzal nincs is semmi gond, hacsak nem az, hogy nincs rajta LPT port és a 300ezer forintos laptopot amúgy sem vinném le a műhelybe :)

bjam28

A 128MB RAM kevés lesz sajnos:
http://www.linuxcnc.org/docs/html/common/System_Requirements.html

Szerintem dokumentáció van elég, igaz nem mindig eléggé konzisztens.

Ezen a http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.pl?Installing_LinuxCNC" TARGET=_fnew>linken megtalálható szinte minden.

zozo

Lehet, hogy csak a szervert nem érte el, azért nem tudtad letölteni. Később próbálkozz. Próbáld meg a synaptic csomagkezelővel.
A frissítést óvatosan, nehogy lecseréld a kernelt.

x4rhew5r3

Szia, az RT valóban gáz egy kicsit. Kernel verziókhoz vannak patch-ek, de korai kernelekhez nem hiszem hogy készült, vagy ha igen, akor már nem elérhető. Többit magánban...

279nwbpsa

Szia
Mindjárt megnézem újból.
A Synaptic-al tegnap is próbáltam egyébként,de nem boldogultam vele.Annak is nekifutok mégegyszer(kétszer-háromszor) :)

keri

Nem várom el hogy a mai gépekre írt program menjen rajta, csak azok, amik akkor mentek, amikor ez még csúcsgép volt.

Igen gondolom hogy minden infó megtalálható valahol, de mivel nem tudom hol, ezért kérdeztem :)

A linkelt telepítési leírásból találtam hasznos infót, most próbálom kihámozni. Köszi!

279nwbpsa

Helyzet változatlan...hajszálra ugyanaz,mint tegnap... :(

zozo

Terminálba beírva:
sudo apt-get install freecad  
-mit válaszol?
(lehet, hogy sudo helyett su kell csak, nincs kéznél 10.4ubi)

Béni

Ezt nézd meg!

http://www.cuteminds.com/index.php/en/puppy" TARGET=_fnew>Puppy - EMC2

Béni

keri

Annyira nem korai kernel. 2.6.12 van az Ubuntu 5 alatt, ahhoz meg van RT patch.

Na de megyek, mert ez a hülye számítógép elviszi minden effektív időmet, amikor forgácsot is gyárthatok :D

279nwbpsa

Ezt írja:"az alábbi csomad nem található"

VViktor

Szia Tamás.Milyen csomagot ír pontosan?