Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Igen. Közben az EMC nevet váltott.  :)

KoLa

Váóóóó!!!
Megvan!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/B%c9NI/Pitho03.png" border=0>

Béni

:)))
Majd várom az észrevételeket!

A hátsó késtartós megoldásnál (X-) az X bemenő adatokat ugyanúgy kell megadni, mint az elsőnél! (Nem kell az előjelet negatívra változtatni. Ez elvi hiba, de egyelőre ilyen.)

KoLa

Nagyon jó ez a script! szerintem jobb mint az NGCGUI ! ott sokszor nem engedi beírni az újabb értékeket! itt simán megy minden!
A screenshot néha bennfelejti magát a mentett képben!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/B%c9NI/Pithon04.png" border=0>

Béni

Ha nem akarod, hogy változzon a fogásvétel, akkor ne nullát, hanem százat írj be! A legkisebb fogás megadása ugyan elhárítja a végtelen ciklusba kerülést, de azért ezt érdemes betartani.
Szerintem is jobb, mint az NGCGUI.  :)

KoLa

Ok köszi!nem próbáltam élesbe ezt a kódot , de az előző 2BEK... nullával jól működik!
Érdekes ez a programozási elv, ha egy változás megadása 0%, és 100%, az ua!
Mi okozza a végtelen ciklust?

Béni

Nem ugyanaz a 0% és a 100%!

Próbáld ki, hogy a legkisebb fogásnak kevesebbet adsz meg, mint a kezdő fogásnak! Már a második fogás a legkisebbel fog menni.
A végtelen ciklus csak akkor alakul ki, ha a legkisebb fogás 0.

KoLa

Igen! ez engem is zavart kissé már az előző 2BEK... nél vettem észre, ezt a logikus funkciót!
Be is kavarodtam először mire rájöttem!már nagyon belém rögződött hogy a hátsó késtartós átmérőket minusz előjellel írom!
Régebben azt hittem a Machnál hogy ez így lesz ha hátsó késtartóra állítok be egy szerszámot! - de nem!
A komolyabb gyári vezérlőkön ez hogyan van? minusz vagy plusz?

Béni

Csak két vezérlőtípussal dolgoztam. (Hunor és EMCO).
Mindkettőnél a hátsó kés az X- tartományban dolgozott jellemzően. Egyébként ez a logikus.

s2k5ycubj

Mivel nekem csak "hátsó késtartó" van a gépen ezért az plusz. És az alap a balos kés M4 és egyéb nyalánkságok.

s2k5ycubj

Ez csak akkor logikus,ha van normál késtartó is. Gondolom azokon a gépeken volt.

KoLa

Nem erre gondoltam!  
Ha egy gép mindkét oldalról dolgozik akkor van a bibi!és a kavarodás az előjelekkel! mert Te ügyesen megoldottad hogy a hátsó késtartós szerszámnak is pozitív számmal adjam meg az átmérőt a menetvágáshoz!
Ez bonyolítja a helyzetet mert ugyan ez a szerszám a tooltable-ban negatív előjellel van elmentve, mint minden hátsó késtartós szerszám!
A menetvágás előtt dolgozhat egy átmérőző kés a hátsóból negatív előjellel, ez van az agyamba beégetve!  
Ezért az lenne a kérésem hogy a menet script használatakor ne kelljen átállni egy másik dimenzióba a gondolkozásban!Köszi![#worship][#worship][#worship]

KoLa

Ez egy 'tiszta' eset! Ha minden szerszám egy oldalról dolgozik akkor mindegy melyik oldalon áll, lehet pozitív, az átmérő!

Béni

Beszéljük ezt meg jövő hét kedd után, addig már nem leszek!
Tudom, hogy ez így még nem teljesen kerek, de majd megoldjuk. [#circling]

KoLa

OK Béni! így is sokat segítettél![#wave]