Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Valami hiba van benne ?

KoLa

Bonyi! az EMC2-nek, mert nem tölti be a szerszámpályát se![#nevetes1]

s7manbs8

Mindenki szinte mindenre képes, amire a másik ember ... ha nem, akkor pedig rá kell jönni, hogy miért nem. Ne eszik elég diót, mogyorót, nem iszik elég vizet (vagy Whiskey-t) , stb... valami oka van mindennek hogy az agy se úgy működik mint egy másiké, ha csak a tápanyag ellátását is nézzük.

s7manbs8

Mert az valamilyen G02, G03 ciklus lenne ? úgy lehet pl gömböt esztergálni gondolom.

0gcbjd9w4

Tiszteletem mindenkinek!
EMC2-ve szeretnék egy 1.5fokos kúpot esztergálni,
hogyan tudom a szöget G kóddal leírni?
Köszönöm az érdemi választ!

Béni

Fehérvárra tervezek vinni egy gagyi PC-t, amin lesz EMC2 is. Esetleg elszórakozhatunk ebben a témában is.

Béni

A kúpszög megadása pontatlanabb eredményt ad, mint a koordinátákkal való megadás. Használd a számított koordinátákat!

KoLa

Szerintem sokat tanulhatunk ebben a témában tőled!már várom!

KoLa

Én megrajzolom Autocad-el a szöget, meg a hosszt, és leméretezem , aztán ezeket az adatokat használom a gkód írásakor![#nemtudom]

KoLa

Igen! van egy sík homlokfelület és ebbe kell R20-as félgömböt esztergálni, nem sokáig tart megírni a Gkódot de gondoltam megpróbálom egy paraméterezhető változattal is, G2-vel célszerűbb megírni.

0gcbjd9w4

KÖszönöm a válaszod,spórolni szerettem volna.
Talán egy kis lustaság is közre játszik.
Marad a szerkesztés ha másképpen nem megy!
Üdv:

KoLa

Szia Béni!
Átparamétereztem a kétbekezdésű kúpos menetvágót az általam használt elvek szerint , aztán az EMC belefagyott, lépésenként visszaírtam az eredetire! az utolsónál lett jó, azt hittem megtaláltam egy hibát de nem!is hiba.
A lényeg az hogy simító fogásnak nem lehet nullát beírni, mert akkor az EMC csak töltz egyfolytában, míg nem nyomok egy ESC-et!
Írtam neki 1-t rögtön elindult, végig ment a kód szépen aztán a végén nem ismételte meg a fogást mégegyszer[#nemtudom]
Lehet hogy ez az 'egy' az utolsó fogás 1x, ha kettőt írok akkor megy mégegyszer? ezt nem próbáltam ki, csak most jutott eszembe...
Meggyötörtem kicsit a rutint aztán!nagyon tetszik hogy hátrafelé is tudom a fogásvételi szöget állítani![#eljen] ez nagyon hasznos kúpos menetek nagyolásánál, teljesen más lesz a forgácskeresztmetszet!és más szerszám is kell hozzá!Kép!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/EMC2%20a%20gyakorlatban/Subrutin/K%e9tbekezd%20B%e9ni03.png" border=0>

Béni

A simítással kapcsolatban igazad van. Hiba. Holnap javítom.
Élesben próbáltad már? Ha igen, a bekezdések osztása jó?

KoLa

A levegőben próbáltam!nem anyagban! mert különben kéne előbb egy kúpot is esztergálni ami stimmel!ehhez a kódhoz!
A bekezdések osztása 100% hogy jó! mert az EMC szerszámpálya, századpontosságig nagyítható! és nem találtam benne hibát!
Ez a pontosság nagyon jó visszajelzés pl. ha esztergálunk egy kúpot és aztán betöltjük rá a menetvágó programot, a nagyítások alkalmával jól láthatóak a hibák , a kúpszögben , vagy a kezdő és végpontok kordinátáinál, stb
Az egymás után betöltött és végrehajtott! kódok szerszámpályái megjegyződnek és viszonyítási alapot adnak a következő ciklusról, hogy illeszkedik-e az előzőhöz? vagy hiba van benne!
Ezt nagyítással jól láthatóan látszik! az éppen aktuálisan betöltött kódot szerkesztés után, hozzáviszonyíthatjuk az eddigi megmunkálás eredményéhez! ha változtatunk és újratöltünk látszik a szerszámpálya változása az előzőhöz képest század pontosan!

svejk

No, ez a "csicsa" funkció nagyon hasznosnak tűnik!