Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Azt meghiszem!Még az ilyen 'csacsi'EMC esztergályosok is hasznát látják!

svejk

KoLa

Mint én![#nevetes1]

KoLa

[#nevetes2][#eljen][#eplus2]

PSoft

B@sszus,...

Lesszamilessz!!!
Hoónap én is megpróbálom mán ezt a kuposmenetet.

Na persze,csakis szigorúan....levegőbe.:)))[#nevetes1][#kuss]

KoLa

Na jól van!Barátom!cnc lézerrel, vagy cnc marógéppel tervezed? Mert ha ki tudod próbálni akko! még van egy cnc esztergád is!Na nem marógépen marni!hanem a főorsóról visszacsatolva esztergálni![#ejnye1][#nevetes1]

PSoft

Persze,hogy lézerrel!

Előttem a kép....

A lézer alatt szögbe döntött forgató.
A forgatóban,mondjuk egy fakúp.
A forgató forog,a lézerfej meg,mászik fölötte.
Két-háromszor oda/vissza jár a lézerfej,és kész is a "facsiga"!!!:)

Nem is olyan "ördőngősség".:)))

KoLa

A forgató! az nem főorsó az esztergán!

lari

Talán túl egyszerű a kérdés de nem jövök rá a megoldásra.
Eszterga módban a RAD kijelzés mutatja az átmérőt, és a DIA pedig ennek kétszeresét.
Hol tudom beállítani, hogy rendesen számolja?

x4rhew5r3

KoLa

Ezt könnyű beállítani! szerintem! a lépésszámot jól kell megadni 1 mm-hez X tengelyen, pont a fele mint a Z-n!

KoLa

Ez eszembe sem jutott![#eljen]jó hogy itt vagy!
ezt mostanában tudtam véglegesen megoldani!
Gyorsabb ha beillesztem ide!
Bujtár jános küldte ezt a beállítást, az ini fájba kell beírni

"[RS274NGC]

# A G kód parancsértelmezõ indításakor végrehajtandó kódok
# Ez nem helyettesíti a megfelelõ bevezetõ fejlécet a G kódú programban!!!
RS247NGC_STARTUP_CODE = G21 G90 G7...stb

Ide írd be azokat a modális parancsokat, amiket be szeretnél tölteni a LinuxCNC indulásakor!"

lari

Szia!

HA jól emlékszem az egész úgy tűnt fel, hogy a múltkor ki akartam próbálni egy g kódot, amibe G7 volt a fejlécben. A kirajzolt alakzat fura volt. Átírtam G8-ra és úgy lett jó. Csak ez így fordított....
Megnézem azt, amit Kola írt.

lari

Ha hazaérek megnézem, köszi!

lari

Ezzel a beírással teljesen tökéletes lett! Köszönöm!
Abban még ha tudnál segíteni, hogy hpgyan tudom beállítani a különböző kések alakját?
Jelen pillanatban semmi sem jelenik meg, ha elmozdítom valamelyik szánt, csak maga a sárga vonal mozdul....Kis háromszög sem látható ami alapból látszani szokott...