Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Várjuk a fejleményeket![#wave][#wave]

000000000

A meglehetősen "hűvös" fogadtatás néhány hónapra biztosan elvette a kedvem attól, hogy nyilvánosan előálljak vele.
Ez már a második ilyen természetű ötletem volt, ami csúnyán megbukott.
Szóval.
Most leálltam vele egy időre.
Pedig, nem a nyálamat csorgattam. Hanem, "villantottam" is valamit az előző alkalommal.
Persze, "mérsékelt" érdeklődés mellett.

svejk

Mindenféle rossz indulat nélkül talán a Te kezdeményezésedre is igaz amit a #1649-ben írtam Isvargának.
Nekem sem tehetségem, időm, affinitásom nem lenne az ilyesmihez.
De sok sikert mindkettőtöknek!

wcsxp0uxa

Ha a sikeresség dominálna ,akkor már rég abbahagytam volna .Viszont sok munkát be tudtam vállalni amiatt( ez pótolta a sikerélményt ) ,mert belevágtam abba is ami másnak irracionális.

s2k5ycubj

Ezzel teljesen egyetértek![#eljen]
Nagyon sok olyan munkát elvállalok és megcsinálok én is amire előttem már sokan nemet mondtak.Tanulni remekül lehet vele,az biztos.

000000000

Köszi a biztatást.
Igen. Az affinitáson áll, vagy bukik a dolog.
Ezért lenne nagy kincs a fórum, mert sok terület értője - sok esetben szakértője - gyűlik össze.

Ha elkészülök, az sem kizárt, hogy külföldi oldalon, angol nyelvű kezelőfelülettel teszem majd közzé.
A sznobok, de inkább a dilettánsok, attól esnek jobban hasra.

svejk

Őszintén szólva, az írásaidat olvasva, nem lepne meg ha így tennél.
De jogod van hozzá és én ezt tiszteletben tartom.

000000000

Először itt próbálkoztam. Nem jött össze. Tudomásul kell vennem, hogy nincsen rá igény.

s2k5ycubj

Kedves KoLa! Most már ne hagy válasz nélkül,mert nekem lesznek az éjszaka közepén gondjaim,mert nem értem,hogyan van ez a nullpont és referencia pont megoldásod.

KoLa

Így van ez a szakképzett cnc esztergályosokkal ha félre lépnek hobby irányban[#nevetes1]

KoLa

Volna rá igény! egészen biztosan!Csak először mutatni kéne valamit ahhoz, hogy melléd álljon a fórum érdeklődése!
Lásd az EMC2-nél ez úgy kezdődött hogy a Sneci belinkelte ezt a http://www.youtube.com/watch?v=pxXGN2SVrhU" TARGET=_fnew>videót
Kell ennél jobb reklám!?!

KoLa

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/EMC2%20a%20gyakorlatban/%c1ts%20L%e1szl%f3-nak.JPG" border=0>

s2k5ycubj

Tulajdonképen a végeredmény ugyan az,azzal a különbséggel,hogy nálam ez a pont G58 Z0 X0. Azt már észrevettem,hogy ugyanazt a dolgot többféleképpen el lehet érni egy cnc géppel. A végeredmény szempontjából nem számít. Ez megvan és amikor fordítok a munkadarabon akkor a munkadarab nullpontja marad ugyan ez és vagy ütköző,vagy paraméterben beírom,hogy mennyit lóg ki és ha hosszú a darab még a hosszát is meg szoktam adni paraméterrel(R paraméter). Tehát majdnem egyről beszélünk apró különbséggel.De jó neked,hogy megy az AutoCAD 2004,nekem a win7-64 nem eszi sajnos. 2012 volt,de az nagyon erőforrás igényes és nem volt elég a gépem hozzá sajnos,most ezzel is szívok,muszáj lesz egy xp-t is feltenni a gépemre.

KoLa

Nekem se itt megy az AutoCad, hanem egy XP-s laptopon!
Ahány cnc vezérlés annyiféle speciális G és M kód létezik!de ha belegondolunk g1 a nyerő f értékkel és g95-el az esztergán, az EMC2-vel még a g33 egy nagyon fontos kód, hiszen ez az a bizonyos valós idejű főorsó kontroll , ezzel a néhány kóddal minden mozgást le lehet írni! mondják a Cam progik'! de így nem igazán érdekes a hobbi cnc-zés, ha nincs igazi kihívás!nincs élvezet!
na itt befejezem az eszmefuttatást mert feldobtam a labdát és úgyis leütitek!

s2k5ycubj

Mintha csak az oktatómat hallottam volna. Különben is esztergán,főleg ha cnc és még hobbi is kötelező a kézi G-kód írás.! Jó éjt.