Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Az AutoCAD-del az asztali gépemre gondoltam,most még más nincs is,mivel nincs cnc gépem sajnos egyenlőre... De már egy régi és stabil laptop félre van téve nyers,ropogós xp-vel.

s7manbs8

Sajnos én is belevágtam ilyesmibe, de még igen sokat kell aludni nekem is, mire valami értelmessel elő tudnék jönni... :)

Egyébként mindenkinek más a helyzete és nem ugyanaz az érzés, ha valaki szórakozásképpen tölti az idejét ilyesmivel, mert éppen ráér és amúgy éhenhalástól se kell tartania, vagy van aki mellék termékként csinálja, mert van neki egy nagyobbja már, más meg ebben lát jövőt és azért dolgozik rajta.

Ahhoz túl sok idő van benne, hogy csak úgy elkótyavetyélje az ember, ahhoz meg még kevés, hogy mutogassa.

wcsxp0uxa

Leginkább ott hibádzik a dolog ,hogy nem lehet elsajátítani mindent olyan mélységben mint amire szükség lenne.(ezért több személyes) 1-2 ember kellene csak a szakmai részéhez (mint forgácsolás). Azt látom inkább ,hogy hasonlítunk egymásra(mint emberek és itt nem csak a programozásról szól a dolog), nagyrészt egyedül dolgozunk.

s7manbs8

Jó magyar tulajdonság a polihisztorság lehet. :)

s7manbs8

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ezt az EMC2- programot milyen Linuxra lehetne úgy feltenni, ami minimális, van egy 2GB os winchesterem arra rámenne, valamilyen verzióval ? Mert ezt az Ubuntu 8  verziót próbáltam, annak kevés a hely, ez kicsi neki.  

bjam28

A 2GB szerintem necces. Majd megnézem holnap egy friss install mennyiben áll meg, de az álmoskönyv szerint 4GB kell. (Régi IDE buszos 10GB HDD van már ingyér is.)
 És mindenképp a LinuxCNC oldalon található Ubuntu-val csináld. Rá lehet tenni másra is, de hogy megéri-e a szenvedést azt nem tudom.

s7manbs8

Hát, ha lenne ingyér akkor úgy nem éri meg , de mivel nincs, megpróbálok valami mást, egyelőre.

KoLa

Elektron! manapság 2GB-os winyó már múzeumi darab, én megvenném!ha eladó! mert ilyet nehéz találni!Egy nagyon régi 12 éves gépet most ajándékoztam el, abban is 6.4GB Winchester volt!
Látszik hogy a linuxnak nem sok hely kell!Bjam[#eljen]
Elektron[#wave]jól összezagyválsz itt mindent#1671

PSoft

"2GB-os winyó már múzeumi darab, én megvenném!ha eladó! "

Küldjek pár db.-ot?:))
Még,....SCSI is van valahol,kártyástul/drótostul.:)))

KoLa

De csak ingyé![#nevetes1][#worship]

PSoft

Há persze!!!:)

Meg is mondom a postásnak,....
Ha pézt mer kééni ééte,hát én,....kiböködöm a kerekeit.  
http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/szm%e1jlik/mcmBwPXgwPT9AzaYvW3WYmFooLc=.gif" border=0>
Vagy,....
http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/szm%e1jlik/ggioG5N+YyENgU2FOY1PlPME+mv0=.gif" border=0>

s7manbs8

Nem csak, hogy 2 Gigás, hanem még megmondjam milyne fajta ? Quantum Bigfoot piszkos jó ... :)

KoLa

Most, hogy még nem működnek az MPG-im az EMC2-alatt, kicsit zűrös hogy a jog speed 174mm/min el töltődik be, ez gyors az esztergán késbeméréshez! és nehéz megtalálni a "  vessző  " gombot szemüveg nélkül, könnyen mellé nyúlok, egyszerűbb lenne ha egy általam megadott sebességgel töltődne be!  
Lehet ezt állítani valahol?
Másik kérdés: a programozott előtolást lehet-e nyomógombbal léptetni 100% fölé?

bjam28

Szia Lajos!

Az INI fájlban a DISPLAY szekcióban írd be a Neked megfelelő sebesség értéket:
[DISPLAY]
.
.
MAX_LINEAR_VELOCITY = ide kell írni a max sebességet
.
.

Második kérdés: billentyűzetről csak 0%-100% között lehet állítgatni.

x4rhew5r3

Dübörög a nyár, ritkán vagyok itt:)
A [TRAJ] szekcióba írd be mm/sec-ben számolt alpételmezett sebességet. pl.:
DEFAULT_VELOCITY = 2

Indítás után e körüli lesz a Jog Speed értéke.
Nekem a 2mm/sec-re 139mm/percet ad, nem tudom hogyan számolja....