Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

frob

Valóban igazi magyaros megoldás :)
Reméltem hogy van ennél nyugatiasabb is :D

bjam28

Mik azok a sötét pontok a "touch-off"-ban?

x4rhew5r3

Az az érzésem, inkább az R.T.F.D. a probléma. Ha egyszer alaposan végigolvasná az ember a doksit, kiderülne, hogy is gondolta ezt az aki csinálta (ingyen és bérmentve, ezt azért ne feledjük el) [#circling]

x4rhew5r3

A sötét foltok a-körül vannak, hogy bekapcsolás után mi történik a koordinátákkal. Mikor veszi a paraméter táblából, milyen üzemmódot érdemes, vagy kell a felálláskor megadni neki, mi van ha van fájl deklarálva az ini-ben az utolsó koordináták tárolására...és még lehetne sorolni.
Ezek részben meg vannak, de egy komplett kép még nem alakul ki bennem:( Annyi idő még nem volt, inkább gyorsan megoldottam a dolgot, ahelyett, hogy alaposan utánjártam volna.

bjam28

Az INI fájl [TRAJ] szekciójában elhelyezett POSITION_FILE-ról van szó?  
Ha igen, körbejárhatjuk a dolgot.

KoLa

Össze montíroztam pár hibaüzenetet, ezeket mostanában dobja ki ha g95-t programozok, m3-ra nem indul a főorsó csak megmoccan, és le is áll rögtön, ha kézzel forgatom már mozdulnak is a szánok!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/EMC2%20a%20gyakorlatban/G95%20hiba.jpg" border=0>

x4rhew5r3

A mm/fordulat módú előtoláshoz 0 főorsó fordulat miatt panaszkodik.
A m3 mondatban, vagy előtte önálló mondatban add meg az Sxxx fordulatot.

bjam28

Kérlek a G kódot is másold be!

A "Cannot feed..." üzenet azt jelenti, hogy álló főorsónál nem lehet előtolást alkalmazni az előtolás/ford. (G95) módban.

x4rhew5r3

Igen, arról is szó van. A home-kapcsoló nélküli gépeken ez hasznos, ha kikapcsolt állapotban nem mozdulnak el a tengelyek.

KoLa

Mostmár nem tudom mi van.
Az egyik kód működik a másik meg nem!
Az M3 és a G95 nem egyszerű eset!

Egyébként a tegnapi subfilet megoldottam! csak mértékegység hiba volt a subrutinban...
Alig látszott a visszatérő útvonal mert  csak 0.025 mm volt amit értelmezett!ugyanez mm-ben nem látszik a képernyőn, csak ha kinagyítjuk!'na' így jöttem rá arra hogy mi okozza a hibát!

KoLa

Én is erre gondoltam először , de mégis csak egy pöccintést adott a főorsőra!

s2k5ycubj

Mennyivel egyszerűbb lenne egy gondolat vezérelt masina,csak a képzelőerő szabna határt.De úgy látom erre még sokat kell várni,de addig okuljunk a G-kódok rejtelmeiből.[#email][#email][#email]

KoLa

A tool table beállításai szépen megjelenítik az esztergakés fő kontúrját, így jól látható a vezérelt pont helyzete a késhez képest.
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/EMC2%20a%20gyakorlatban/tool%20table/100_7059.jpg" border=0>

több kép http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/EMC2%20a%20gyakorlatban/tool%20table/" TARGET=_fnew>itt

s2k5ycubj

És van lehetőség egyedi készítésű kés felvitelére is?

KoLa

A megjelenítéshez három adatot használ, élszög,hátszög, csúcsrádiusz, de ezt át kell számolni átmérőre.