Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Nemes Mihály

Sziasztok!!

Köszönöm mindenkinek a segítségét, nagyon sokat segítettetek , igyekszem módosítani a paramétereket ..

Azért zavart meg a dolog , mert elsőnek  amit legeneráltam pályát abban nem volt körív és akkor simán ment,  ezért gondoltam hogy valami hiányzik a G-kódból!!!! ,,  De igyekszem megoldani, és ha sikerül akkor jelzek nektek.

Üdv.

Béni

MCAM melyik verzióját használod?

Nemes Mihály

Szia!

MCAM X5

frob

Sziasztok
Most jutottam el odáig hogy végre meg tudom mozgatni majd a gépem, vagy is sikerült is, csak egy bibi van referenciára nem akar állni a szerkó, hogy smint is kell csinálni ahhoz hogy referenciára álljon?
minimum limit+homexyz be van állítva , a végállás kapcsolók bontón vannak, tehát a printerport 10-11-12 es lába és a test között ( vagy kell neki 5V felhúzó?)  
Innentől hogyan tovább?
A motorok mennek, mert a beállításnál tudom mozgatni csak a kezdőpozícióra állítás nem megy...
Előre is köszönöm a segítséget.

sanka74

Szia! A mach diagnostic képernyőjét nézd meg, nem világit-e valamelyik végállás-home led...Amikor ezen a képernyőn vagy, akkor ha kézzel kapcsolgatod a végállás kapcsolókat, a megfelelő lednek is ki kell gyulladnia. Van lpt elosztó panelod? Esteleg Sneci féle?

sanka74

Jaj..most nézem a topic címét...Az előző üzenetem törlendő..Bocs.

000000000

Ha xyz0-ára állásra gondolsz akkor át kell kattintani az MDI fülre és ott beütni,hogy x0y0z0 és kész.

frob

Végálláskapcsolókra állásra gondolok mint referenciára, azt szeretném hogy indítom a gépet nyomok valamit és hopp beáll minden tengely a kapcsolókra és lehet kezdeni a melót vagy mi..

besirkyjh

Szia  

Azt a valamit ugy hivják hogy " Ref All Home " gomb ,a DRO baloldalán .Erre elkezdi keresni a referencia kapcsolokat , elöstör a Z tengely indul el .Ha a keresés iránya nem jo akkor a Configban homing/limits résznél a "home neg " résznél használd a zöld pipát .  

Miki2

Bocsi Zoli!
Ez az EMC topic.
Itt nincs zöld pipa.
Itt mindíg a pozitív irányba keresi a gép a "ref" pontot.

besirkyjh

A végállás és a referencia pont két külön dolog de lehetséges együtt konfigolni öket .

besirkyjh

Látod , a segiteni akarás :))

Bocsi , ahhoz béna vagyok !!

frob

Rendben hogy ott keresi, de legalább keresné :)
Mocik mozognak szépen csak nem tudok beállni az alapra

frob

Igen két különböző dolog, és igen lehet egybe venni, egybe is van véve, de ettől még nem áll oda, csak tudnám miért, meg hogy :(

KoLa

Szia ! használd a stepconf varázslót! ott be lehet mindent állítani!
A pinek megadásánál tudsz invertálni is, ha szükséges, és ha mechanikailag is jól van kiépítve a ref kapcsoló, akkor működnie kell!van kétféle választható metódus is a referencia pont felvételére.
A Stepconf-ban készíts új konfigot és nézd meg mit írt rá az emc! és ezek szerint változtasd a configot!
Kicsit bonyi'de így is lehet előre haladni!