Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

lari

Amiket belinkeltél, az működik emc-vel.
esztergához viszont nem találtam semmit azon az oldalon.

lari

Jah lehet, hogy félreértettél... :-)
Az 1347-es kérdésem egy korábbi 1285-ös hozzászólásodra írtam.

lari

vagy az 1289-re is írhattam volna  

w987wzmm

Esztergához, mit szeretnél. A Marónál  találkoztam problémákkal. Koordinátarendszer eltolás és elforgatás problémája stb. Osztókör és a zsákfurat osztókörön…  

w987wzmm

Most funkcióbővítéseket keresgélem a felület átalakításával. Kéne egy pár gomb a kezelőfelületre, hogy gyorsabban lehessen irányítani.  

w987wzmm

http://kepfeltoltes.hu/120528/example-panel-small_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

KoLa

Esztergához, a mindenkori fordulatonkénti előtolás értéket kellene kiíratni valahová!

KoLa

Alakul a felület, ezt Te készítetted? vagy letöltötted?
[#eljen]

lari

pl. a menetkészítéshez egy varázslófélét....
vagy hossz és keresztnagyoló ciklust...

lari

Ma készítettem egy menetet esztergán EMC-vel.
Mivel a menet kissé pontatlan lett (még túl nagy)
vissza kellett fognom, gondoltam kicsit mélyítek rajta.
Arra gondoltam, hogy a programot elindítva a tokmányt tekerve a kést a menet felé vezetem, s a késszánnal ráállok a menetárokra.
Ez így tökéletesen meg is történt.
Amikor viszont  200-as percenkénti fordulattal forgott a főorsó, akkor egészen máshová állt be a kés, tehát mintegy elvágta volna az eredeti menetet.
Ez így normális, vagy a program hibája lehet?

w987wzmm

Szia!
Esztergára, még nem írtam G-kódot… de szerintem normális a dolog. Elállítottad a null pontokat. Kézzel beletekertél, és nem korrigáltad a programmal.    

Béni

Ez így normális. Az ipari gépeknél is ez a jelenség. Például, ha kivágsz egy menetet X fordulaton és utána a fordulatot változtatod, már nem ugyanoda fogja vágni.
Az oka az, hogy a szinkronjel vétele után indul a tengely, amelyet a fordulat*emelkedés sebességre kell gyorsítani. Belátható, hogy más sebesség elérése más időbe telik.
A gépgyártók az adott gépre meg szokták határozni a menetvágás előfutásának kalkulálásához szükséges összefüggést.

svejk

Az újabb, modern CNC esztergákon is?

w987wzmm

A szinkronjel adó pozíciója, nem változik. A tokmánybál nem vette ki az anyagit…  Akkor, miért vágja máshová a menetet? Szerintem csak az lehetett a probléma, hogy manuálisan beletekert…      

Béni

Elképzelhető egy olyan szoftveres kompenzáció, ami ezt nagyjából kiküszöböli. De értelmét nem nagyon látom. (Persze, ettől még lehet.) [#smile]