Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Win' alatt,ha lementem, és EMC -vel megnyitom? működik?

w987wzmm

A lényeg! Bele is lehet piszkálni. [#eplus2]

w987wzmm

Nem hiszem. De win alá van sok ilyen progi.

hyuekyh7a

Szerintem itt erről írnak valamit:-)

15. Using Python scripts with Windows

Rename the file from .py to .pyw
Download and install the python program

kuv5p7226

Ha pl. G54-ben vagy, akkor a G10-zel tudod az egész G54-et eltolni bármilyen irányba, majd vissza. Ugyanez megy természetesen G55-re, G56-ra, stb.

Csak nagyon kell vele vigyázni, mert ha a két állítás (oda és vissza) között lép ki a programból az ember (hiba, reset, akármi), akkor úgy marad a G54 (vagy amelyiket állítottam), s a következő indításnál felszántja az ember a munkadarabot.

000000000

Sziasztok!
Eszembejutott,hogy a winfost amikor feltelepítem mindig tökéletes megy,csak a tp-linkes antenna adapter programjának a telepítése után kezd el kb fél óránként olyan 15 másodpercre megfagyni.Gondoltam egy próbát megér kikaptam ezt a pci-os adaptert és egyből nem fagyott meg a lemez beolvasásakor a linux fehér-piros pöttyös csíkja.Nem voltam a gép mellett elsőnek valami hibát jelzett,másodikra pedig zokszó nélkül felment.
Szóval a kérdésem a következő:Hogyan lehet teljesen magyarrá tenni a linuxot,ha egyáltalán lehet ilyet,mert a menük angolul vannak,bár ez nekem nem akadály,csak komfortosabb lenne.
És a legfontosabb:elindításnál a linux cnc-nél mit kell kiválasztani,mert vannak különböző profilok mint pl tormach cnc inch,és társai,tehát az első elindításnál amit kidob fül,nem akartam kísérletezni,mert ha valamit elállítok akkor a linuxnál szerintem programozónak kell lenni,hogy vissza lehessen állítani,legalábbis a 8.04-es linux tapasztalataim alapján.Segítségeteket előre is megköszönném.
Servo:Köszönöm a cd-ket!

000000000

Odáig eljutottam már,hogy stepper mm-t bejelöltem,de a paraméterezés az nem mach3:-(.A watch fülön bejelöltem valamiket,és oldalt piros és sárga ikonok jelentek meg ebben az ablakban,remélem ezeket valahogy vissza lehet vonni.

bjam28

Szia Richy!

Akkor a Servo-féle Cd-ket használtad, vagy amit én küldtem?

A magyarításhoz meg olvasd el a http://j2tom.blogspot.de/2011/07/magyar-nyelvi-kiegeszitesek-telepitese.html" TARGET=_fnew>J2TOM.BLOGSPOT.COM oldalon lírtakat. A többi cikk is segíthet, érdemes ránézni.

A stepper mm jó lesz Neked.
Tegyél be képernyőképet esetleg, hol akadsz el?

000000000

Elnézést,neked köszönöm akkor a cd-ket valamiért úgy rémlett,hogy servo küldte.A héten nyomtam le az írásbeli érettségiket,amiatt kavarodhattam el ennyire.Még 1x köszi és a többieknek is aki segített![#worship]

w987wzmm

Most nézem, mit írtál. Az én CD-met? Sok sikert a Linuxhoz. Meg fogod szeretni!

000000000

Sziasztok!
http://home.comcast.net/~sskroch/Fengrave/fengrave.html
Ezt a progit hogy kell telepíteni,mert a pithont nem bírom felrakni,sudo apt-get install-ra azt írja,hogy a csomag nem található pedig kiraktam az asztalra.Tud valaki segíteni?

bjam28

Szia !

A Python már fent van a gépeden. Azzal nem kell foglalkoznod.

Ments le azt a programot a gépedre a saját könyvtáradba.  

Tallózd be a lementett programot, jobb egérgomb, Tulajdonságok (Properties), Engedélyek (Permisssions), Végrehajtás (Execute) bekattintani.

Utána futtasd.

000000000

És melyik fájlt kell futtatni?

000000000

Szájbarágósan magyarázd el légyszi,mert a telepítő parancsot is a netről néztem,nehogy azt hidd,hogy értek a linuxhoz:D