Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

w987wzmm

Ez a tool.tbl

T1 P1 D5 Z+0 ;
T2 P2 D0.062500 Z+0.100000 ;1/16 end mill
T3 P3 D0.201000 Z+1.273000 ;#7 tap drill
T99999 P99999 Z+0.100000 ;big tool number

A T1-es szárszámot szeretném használni... Mi a P1? Hogy nézne ki a kódrészlet?

Béni

1 méter 25x5 C45 közepes minőségű orsó 7890+áfa.
Gyártanád ennyiért?  [#smile]

Béni

Ígéretemtől eltérően nem is foglalkoztam vele már jó rég óta. :(
Tökéletesen csak úgy lehetne megoldani, ha a főhajtás is külön tengelyként programozható lenne.

xfg6v697j

A szerszámkorrekciód szerintem fordítva van bekapcsolva.
G2-vel valószínűleg jól korrigálna.

s7manbs8

Ha 10 percenként kész van egy darab simán. :)

KoLa

Persze-persze! csakhogy van ehhö' egy célgép és úgy könnyű!
Egyszer láttam az egyik cégnél, brutális! egyik végén bedugják a köracélt a másik végén úgy jön ki hogy rajta van a trapézmenet,úgyhogy, mi hobbiból, csak speciális anyát gyártsunk hozzá mert gondolom a szabványosat sem érdemes elkezdeni!mert olcsóbb a neten.

KoLa

Te Béni! én ezt a tesztet, mint kiváló eredményt mutattam be [#eljen] Szerintem jól dolgoztál!
Ezek itt egy 24-s és egy 27-s hatszög tesztjei. valamelyik meg van acélból is de lehet hogy a késem hátszöge okozott némi eltolódást, ezért tértem át a rajzolósra, ez a ceruzás kód ha jól emlékszem 50 fordulatból állt!

KoLa

Ez nem pont ugyanaz, ez egy 17-s és egy 24-s hatszög próba!
 http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/EMC2%20a%20gyakorlatban/Hatsz%f6g%20ac%e9lra.jpg" border=0>

KoLa

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/EMC2%20a%20gyakorlatban/Hatsz%f6g%20ac%e9lra.jpg" border=0>

w987wzmm

Sziasztok!

Mivel tudok ciklust írni? Z tengelyt szeretném 1milliméterenkét lejjebb vinni.

Van az M99-es kód, de az végtelen ciklus. Nekem csak 10 lépés kellene.

Ez a végtelen ciklus...
ZI-1

M99

Béni

Az eredmények inkább a türelmedet, kitartásodat dicsérik.

Motoros

G73 fúró ciklus nem felelne meg? Itt az L paraméterrel adhatod meg az ismétlések számát. http://linuxcnc.org/docs/html/gcode/gcode.html#sec:G90-G91-Set" TARGET=_fnew>ITT van leírás
Mach-nál a növekményes mód jó ilyesmire.

fektiforg

o100 repeat [10]
G91
G1 Z-1
G90

o100 endrepeat

w987wzmm

Köszi!  
Ez nagyon jó, és egyszerű. Nem kell 10x beírnom a munkadarab körülmarását.  
A ciklusokat mindig „o”-val és számmal jelöljük? Elnevezni, nem lehet? Csak zárójelesen mögéírni, mi az... ???

G01 Z0

o100 repeat [10]

G91
G1 Z-1
G90
G01 Y62.5
G01 X62.5
G01 Y-2.5
G01 X-2.5

o100 endrepeat

000000000

Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni cd írásban,mert kiírtam már vagy 3 fajta linuxot 5cdre,de mindegyik meghal már a telepítés elött.Egy fájl hiányzik mindről,ezt egy gyári cdről telepített ősrégi 8.xxx verziójú linixcal tudtam meg,az felment,de semmire sem jó.Valaki nem tudna nekem kiírni 1-2 linuxot ami biztosan jól van megírva és majd felmegy?Plusz egy emc-t hozzá is esetleg?
Előre is megkoszonnem ha tudnatok segiteni.