Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia!
Köszi,majd letöltöm ezt is,egy normális íróprogramot nem tudnál mondani mert van egy olyan érzésem,hogy azzal lesz nekem a gond,vagy a laptopban az íróval.

fektiforg

Talán több kérdésedre választ kapsz.http://linuxcnc.org/docs/2.5/html/gcode/o-code.html" TARGET=_fnew>o - szó
Kár, hogy angol :(

kuv5p7226

Van az M99-es kód, de az végtelen ciklus. Nekem csak 10 lépés kellene.

Ez a végtelen ciklus...
ZI-1

M99

Rendes G-kódban én ezt így intézem:

...
G91;
G1 Z0 F200;
M97 P1000 L10;
G91;
G1 Z10. F200.; (visszahozom nulla szintre)
...

N1000;
G91;
G1 Z-1. F200.;
(itt jön a maróprogramod, ami a munkát végzi)
M99;

Magyarul szubrutinba rakom és akkor az L értékkel tudok süllyesztgetni. 200 mm/perc előtolásokat írogattam be a süllyesztéshez.

w987wzmm

Köszönöm a sok infót.  
Már van 4 megoldásom a dologra. Nagyon köszi nektek! Jó kis fúróciklusokat tudok csinálni velük. Előfúrás menetnek és ugyanazzal a maróval süllyesztés, mind ciklusokban... [#circling] [#worship]

kuv5p7226

Vigyázz a fúróciklusokkal, olvasd el gondosan a ciklus leírást. kicsit trükkösek ugyanis.

000000000

Hát ez sem lett jó,pedig 2x is kiírtam,laptoppal és asztali géppel írtam.Megfagy,be sem tölt.Egy fájl nem jó azt írja a lemezellenőrzésnél.Ha valaki ki tudná nekem írni 2-3 cd-re hogy biztos jó legyen és ki is tudja próbálni,hogy a cd az biztos jó és elpostázná nekem akkor azt nagyon szépen megköszönném,persze nem ingyen kérem.

bjam28

Hogyan írtad ki? ISO image-ként??
Mikor ír ki hibát ? Rendszerbetöltéskor ? Pontosan mi a hibaüzenet?  

Én  küldök Neked CD-t de kár az idődért és pénzedért.  

Van rá egy hideg söröm hogy nem a CD író eszköz a hibás...

000000000

Igen,úgy írtam ki.Egy file nem jó azt írja ki amikor a saját menüjében a saját adatellenőrzőjével megnézi,hogy jó-e az adott lemez.Konkrétan nem tölt be az a csík,nem jön elő a telepítő menü,hanem megfagy.

000000000

Küldtem mailt,akkor majd tudnál kiírni pár db cd-t?Előre is köszi a segítséget.

Sz.József

Nem lehet, hogy ugyan az a jelenség van nálad mint ami nálam is jelentkezett...?
Egy laptopra csak a 8.04-es linuxot tudtam feltenni, mert a 10.04-es telepítés közben egyszerűen lefagyott, de a 8.04-el nem volt gond... (?)

000000000

Pontosan ugyanez a jelenség nálam is csak ez asztali gép,remélhetőleg csak a cd lett rosszul kiírva...

Sz.József

Nálam nem a cd írás okozta a hibát...
Egyszerűen a laptop nem "szerette" a 10.04-et...