Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Mit takar ez a hibaüzenet a linuxcncben?Linear move would exceed joint 2's positive limit?

000000000

Mit takar ez a hibaüzenet a linuxcncben?Linear move would exceed joint 2's positive limit?Azt tudom,hogy mit jelent,de mit kell átállítani és hol?:D

bjam28

A gép munkaterületét állítsd be! Stepconf wiz.

000000000

Home és table travel?Mit is csinálnak ezek pontosan?A Znél tabletravelnél gyárilag -4van to nál meg 0.Ennek mi a logikája és hogy működik?

zozo

Most már engem is érdekelt, de megy az.  
Képen bal oldalt felül a saját mappában a letöltött fájl. Semmit ne csinálj vele.
Nyiss terminált (jobb felül) és írd be a parancsot ahogyan látod. alul pedig fut a program.
Az üzenete azért van, mert a cxf fájlok könyvtárat is meg kell majd neki adni.
https://lh3.googleusercontent.com/-SLP_vWSH360/T7P0usX1paI/AAAAAAAAB3w/2Nl6vLhFl98/s800/f-engrave.png" border=0>

zozo

Ha nem indul, akkor ezt is írd/másold be a terminálba, hátha hiányzik valami közülük.  

sudo apt-get install python-gnome2 python-glade2 python-numpy python-imaging python-xlib python-gtkglext1 python-configobj python-gtksourceview2

000000000

Megvan,csak én bénáztam,nem jó könyvtárba akartam a dolgot,idáig eljutottam simán,hogy a linuxcncben file open pithon,csak betűkészlet nem volt ezért hittem azt,hogy nem jó közben meg kiderült,h nincs is hozzá,meg kell keresni a linux fonts mappáját majd és azt kiválasztani.

000000000

Mi is volt annak a cam proginak a neve amit említettél?Pymill?

000000000

Megvan,Pycam.

zozo

Richy, mi volna, ha vennéd a fáradságot és lejjebb tekernéd az oldalt? Pycam volt amúgy.
A Z tengely mozgás logíkája pedig az, hogy felül van a home és lefele mozog a szerszám, ezért negatív a koordináta értéke.  

000000000

Bocsánat,nem lapoztam vissza,de mentségemre ezen az oldalon nincs semmi szó a pycamről és ezért nem gondoltam,hogy beszéltetek már róla.

zozo

Pedig sok hasznos infót gyűjtenél, ha pár oldalt visszaolvasnál...

VViktor

Sziasztok.Egy elvetemült kérdésem volna. Hogy lehetne az Emc kezelőfelületre egy munka idő órát aplikálni?Mert néha kíváncsi volnék a munka időre is.Bár lehet ez csak badarság.Akkor kérlek lépjetek tovább e kérdésen.
Köszönettel: Viktor.

bjam28

Szia Viktor!

File -> Properties... Kiírja a teljes megmunkálási időt.  De ez statikus idő, nem írja ki folyamatosan a hátralevő időt. És nem tudom mennyire pontosan saccol.

Ha ilyen munkaidőre gondoltál.

x4rhew5r3

Egy lehetséges megoldás az eltelt futásidő kiíratására:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Sneci/emc2/emc2_elaps.png" border=0>

Két fájl kell hozzá.
1) emc2_info.xml a következő tartalommal:
<pyvcp>
  <labelframe text="EMC2 Info">
  <font>("Helvetica",10)</font>
  <!-- Elapsed time -->
  <hbox>
    <relief>RAISED</relief>
    <bd>1</bd>
    <label>
      <text>"Time:"</text>
    </label>
    <u32>
      <halpin>"elaps_hour"</halpin>
      <format>"02d:"</format>
    </u32>
    <u32>
      <halpin>"elaps_min"</halpin>
      <format>"02d:"</format>
    </u32>
    <u32>
      <halpin>"elaps_sec"</halpin>
      <format>"02d"</format>
    </u32>
  </hbox>
  </labelframe>
</pyvcp>

2) és egy stepper_postgui.hal a következő tartalommal:

#  stepper_postgui.hal

# Elapsed time
loadrt time
addf time.0 servo-thread

net prog-is-running      <= halui.program.is-running
net prog-is-running       => time.0.start
net cycle-seconds       time.0.seconds    => pyvcp.elaps_sec
net cycle-minutes       time.0.minutes   => pyvcp.elaps_min
net cycle-hours       time.0.hours   => pyvcp.elaps_hour

Az ini fájlban a következő módosítások kellenek:

1) A [DISPLAY] szekcióban a következő sor:
PYVCP =   emc2_info.xml

2) A [HAL] szekcióban:
HALUI =         halui
POSTGUI_HALFILE =    stepper_postgui.hal

A fájlnevek természetesen szabadon választottak...