Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Amikor indítod a végrehajtást, akkor lenullázza és méri az eltelt időt. A futás végén az óra is megáll és mutatja a felhasznált időt.
Sajnos akkor is lenullázódik, ha Pause-vel megállított programot továbbindítod.

VViktor

Köszönöm szépen.Sneci neked is köszönöm. A scripteket be is illesztem.

000000000

Sziasztok!
Valaki nem tudja,hogy az emc-ben hogyan kell beállítani a gép munkaterületét?
Tengelyenként kell beállítani és van egy olyan,hogy home location(0pozíció?Ez legyen nulla?)
És egy table travel két lubrikával a kettő között egy "to" szóval.(Ettől eddig?)
Egy példán keresztűl tudnátok segíteni,pl az x tengely az nekem 0-tól számolva 299mm hosszú utat tud megtenni.Akkor a home 0 a tabletravel meg 0 to 299?

000000000

Beállítottam -300to300-at mindenhova,így legalább elindul a gkód.Ez csak a tengelyek 0ázása után határozza meg,hogy merre mennyit léphet,mert 0-ánál visszafele nem engedett lépni,tehát minuszba nem lehetett menniés ezért nem lőttem be pontosan az értékeket.x0y0z0-ra van valami parancs ami oda küldi ha befejezte a munkát és nem lépett vissza?

000000000

Jó,hogy van ez az mdi,a mach3ban nagyon el van rejtve,én ott jegyzettömbe írogattam a kódot,ha egyszerűbb dolog kellett,itt viszont csak egy kattintás...Az összes kód valahol nincs össszeszedve magyarul?Ja és a problémám megoldódott,mert beveszi egyszerre az x0y0z0-t.

VViktor

Köszi szépen be jött az óra a kép sarkába,de nem számol hiába megy a gép.:(

w987wzmm

Sziasztok!

Tudnátok segíteni? Van valakinek tapasztalata a LAN/LPT megoldásokkal kapcsolatban? Elvileg, használható lenne ez is EMC2-vel? Keletkezik egy LPT cím, amit fel lehetne használni... Vagy esetleg fel is lehetne fűzni egy routerre 2db-ot is... Esetleg még a MESA kártyát is rá lehetne rakni?  
Végül is a nyálcsorgatás után, az lenne a kérdésem, hogy vajon ez teljes értékű LPT-nek is használható lenne? Ha nem, mi okozza, hogy csak nyomtató köthető rá?  

http://lisaandroger.com/blog/wp-content/uploads/2010/04/IMG_6777-700x281.jpg" border=0>

x4rhew5r3

Nem írtad el a POSTGUI_HALFILE-t az ini fájlban?

kuv5p7226

Szerintem nem. Ugyanis te ebben az esetben nem címzed (mert nem is látod) közvetlenül a printer portot hanem csak az Etherneten keresztül. Egyrészt komoly mértékű és kontrollálatlan (mert kontrollálhatatlan) idejű késleltetéseid lesznek, másrészt szerintem ehhez nincs driver megoldás az EMC2-ben.

Ha ismered a protokolt amit használnak a print szerverek, akkor tán megoldható, de az 1-2 msec késleltetésekkel és jitterekkel (fáziszaj, azaz nem mindig ugyanannyi a késleltetés hanem imbolyog) nem tudsz megbírkózni. Egy igazi megoldás lenne, hogy át tudod programozni ezt a kis print szervert, akkor leküldöd neki az adatcsomagot és ő a saját időzítésével pontosan dolgozik, de szerintem ez kivitelezhetetlen hobbi szinten.

w987wzmm

w987wzmm

http://www.bevelcutting.com/images/stories/boards/ET1/mycnc-et1-01.jpg" border=0>

VViktor

Majd írok sykpen,mert nem akarok ide szemetelni az ini fálj tartalmával.De szerintem helyesen írtam bele.

lari

Esztergához is vannak ilyenek?

w987wzmm

Szia!
Az a baj, hogy ez csak Mach-on működik. Én, most máson töröm a fejem. EMC-hez keresgélek dolgokat.

w987wzmm

Igazából, azért tettem ki a képét, mert sokan, azt hiszik, hogy csak az LPT létezik.