Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Éppen azért kell hogy a makró adja át az utvonalat a varázslónak,mert az jó helyre mutat,de ha ugyanezt lekérdezem a varázslóban az startuppath utasításnak meggfelelő  utasítással,akkor egészen más eredményt kapok,ezért is iratok a makróval egy utvonal nevü fileba,mert onnan tudom meg a valódi könyvrtár nevét.

000000000

Lehet érdemes volna úgy megcsinálni, ahogy nyarfa leírta a #875-ben, nekem az szimpatikus és egyszerűbbnek tűnő megoldás.
Már hogy command line paraméterként átadhatnád a varázsló .exe-nek az elérési utat, ami a macro-ban biztosan helyes, ha onnan átadod paraméterként, akkor a varázsló is jól fogja tudni.

xfg6v697j

Utánanéztem,a rtegisztrit is csak teljes  jogkörrel lehet olvasni.

xfg6v697j

Hát ilyet még nem csináltam,de utána olcasok.

Béni

Ezt keresd:
ParamStr, ParamCount

frkdv6dyr

Ha ezt beírod a makróba: procInfo.Arguments = Application.StartupPath; és lekezeled a programodon belül, ParamStr (Delphi-nél nekem működik) akkor string formátumban már tudod is használni. Kipróbáltam működik [#vigyor2]

frkdv6dyr

http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/programok/wizards/startuppath_2.jpg" border=0>

PITU

000000000

Én is az UCCNC fejlesztése kapcsán csináltam ilyet először. Nem egy túl bonyolult dolog egyébként, csak le kell kérdezni az argumentumot amit az .exe meghívásakor betudsz állítani a macroban. Ahogy a kollégák már előttem leírták.

frkdv6dyr

A varázslók miatt tanulmányoztam a G kódokat és találtam egy párat amit érdemes lenne beépíteni. De mivel ez most nem annyira időszerű, és az is beszéltük már, hogy egy-két kód beépítése nem is kis átalakítás kell, kigondoltam egy lehetőséget. A hiányzó kódokat helyettesíteni makrókkal a következő képen:

- G12 X......Y..... = M112( X.... Y....) úgy, hogy értelmezze a makró bemenetének a szabályos argumentumokat. Ha ezt be tudnád építeni, akkor abban segítenék szívesen, hogy a különböző helyettesítő makrók egy részét megírnám. Így kompatibilis is lenne a többi rendszerrel. Ha meg eljuttok oda akkor mint opció megmaradhatna pl. G12.1 mint saját értelmezésű g kód.

Azok a G kódok amik hiányoznak egy-egy képlettel vagy kisebb scriptekkel helyettesíthetőek. A makró megírásához szintén kiolvasható a futás közbeni értékek szinte mindegyike, mindössze csak a változókat kellene egyezményesíteni, hogy a paramétereket milyen sorrendbe és hova teszi az értelmező. A végeredmény szempontjából teljesen mindegy, hogy a kódban található G12 X... akármit az API dolgozza fel, vagy a változókat beállítja makróból elérhetően, majd egy makrót meghív ami a kimenetén vissza adja a végeredményt koordinátákban vagy képletekben.

Ez az egész csak a G68/68 elforgatás miatt jutott eszembe.

s7manbs8

Na, de elsőnek meg kéne tervezni mit is akartok, nem összevissza ötleteket betenni. :)

frkdv6dyr

Semmi össze-vissza csak a már használatos G és M kódok. Nem mérnök vagyok, hogy új dolgokat találjak ki :) főleg nem feltaláló.

nffab2gnr

Hogy milyen varázslók legyenek ,talán kiindulásnak  meglehetne nézni az Artsoft fizetős Mill wizard programját.
Azért ez egy kicsit más mint amit alapból a Mach3 tud.
Egyébként letölthető a demó,azt hiszem nem lehet elmenteni a G-kódot,és sokat használok belőle.
Hárman vettük, így nem nagy összeg fejenként.

nffab2gnr

000000000

Sziasztok,

Elkészült az új screenset amin egy ideje dolgoztak a kollégák. Mostantól ez lesz az alapértelmezett az UCCNC programban.
A letöltés:  http://www.cncdrive.com/UCCNC/download_UCCNC.php" TARGET=_fnew>1.0030 verzió

A következőképpen néz ki:

http://cncdrive.com/img/mainscreen.png" border=0>

http://cncdrive.hu/img/Diagnostics.png" border=0>