Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Mint már annyiszor,ismét úgy vélem,hogy sikerült urrá lennem,ezen az ablakátméretezési problémán.
http://data.hu/get/7917086/Wizards-BETA.rar " TARGET=_fnew>Wizards-BETA

frkdv6dyr

1920*1080-ra mit ajánlasz?

000000000

Elkészült az UCCNC http://www.cncdrive.com/UCCNC/download_UCCNC.php" TARGET=_fnew>1.0027 verziója.

Újdonságok/javítások:

1.) A macro fordítóhoz hozzáadtam a System.Drawing.dll-t, ez hiányzott, ezért a System.Drawing.Size és más rajzolással kapcsolatos típusokat  
és paramétereket nem lehetett a macro-ban elérni.
2.) A macro fordítóba, ha a macro kód hibás, akkor csinál egy Errorlog.txt file-t a macros könyvtárba és beleírja a hibát, hibákat.
Talán ez segítségetekre lesz a macro-k írásánál, debuggolásnál.
3.) Az M98/M99 hívásánál az L paraméter a híváskor elmentődik, így ha változó áll az L paraméternél, például #1, akkor hiába változik meg a változó értéke menet közben, az első híváscikluskori értéke az érvényes.
Így most ugyanúgy működik mint például a Mach3-ban.
4.) A toolpath generálás kijelzésénél nem frissítette a program a betöltés állapota csíkot, ezt javítottam.
5.) A kód betöltés folyamata nem volt megszakítható, ha egyszer belekezdett, akkor végig kellett futtatni, most megcsináltam,
hogy a ciklus stop gomb megnyomásával bármikor megszakítható a művelet.

000000000

Szia,

Ami verziót most kiadtam, abban már eltudod érni a méretet a macro-ban és át is tudod méretezni, úgy ahogy múltkor beszéltünk.

xfg6v697j

mivel az én monitoromn nem ismeri ezt a méretet,így ezen  méreten nem tudom megoldani ,hogy látszon a szerszámpálya kijelzés.
Megy egy levél,és megoldjuk,ha érdekel a dolog.

svejk

Ezekhez a dolgokhoz én már nem tudok hozzászólni, így csak pislogok. :(
De azért halad az UC300 is ugye? :))

xfg6v697j

Rendben,de ha ez amit most feltettem, hibátlan,akkor maradok most ennél.

000000000

Ja és ami kimaradt:

6.) Optimalizáltam a képletek feldolgozási sebességén, kb 45%-al gyorsabb lett az előző verzióhoz képest. 10e-5 sec nagyságrend alatt fordít most le egy néhány műveletből álló képletet. Az én gépemen így kb. kétszer olyan gyors lett a beolvasás mint a Mach3-al.

000000000

Szia,

Az én részem még nem készül, az okok:
1.) Most jutott el oda (végre) az új képernyő szett tervezése, hogy már összeállítás alatt van a screenset file, kollégám már csinálja a beillesztéseit az új elemeknek. Így ennek az elkészültét most már megvárom, mert így sok munkát nem kell kétszer megcsinálnom amit az UC300-as fejlesztés kapcsán egyébként duplán kellene.
2.) A jövő hó elejére ígértük, hogy kimegy az UC100-as verzió bétából. Már nagyon várja pár viszonteladónk, hogy tudják árulni. Mivel ilyen odaadóan segítettek a tesztelésben itt néhányan, így most arra koncentráltam, hogy a jelzett hibákat, problémákat azonnal javítsam és hogy legyen egy minél hibátlanabb verzió amit már tényleg el is lehet adni.

Egyébként az API már elkészült, de össze kell hoznom az UCCNC-vel.
Tudom, hogy néhányan nagyon várjátok az UC300-as verziót és ígérem hamarosan rátérek arra is.

xfg6v697j

valóban sokat jabul a sebeség,3.15-ről lement 1:30-ra nálam.

000000000

OK, ha most jól működik, akkor maradjon így.  
De azért én is megcsináltam, szóval a lehetőség most már megvan a macro oldalon is. :)

De hamarosan fogom tesztelni, bár az én gépemen már az előző verzióval is jó volt...

000000000

Az elég jól hangzik, az közel 60%-os idő csökkenés. :)

000000000

Köszi. Elkezdtem tesztelni, tényleg mutatós a kinézete. Most el kell kicsit mennem, de éjjel még fogom nyüstölni, jelzem, ha találok hibát....

chyfhc809

Hali!
 Lenne egy olyan problémám, hogy amint elindítom az UCCNC-t majd elő hívok egy Wizards-ot egy percég semmi nem történik majd valami elakarna indulni és csontra lelassítja a gépemet a kurzor lagolni kezd és csak egy restart segít a gépemen :S

Gépem főbb jellemzői:  
i3, 2,4Ghz
8GB ram
2GB gforce

frkdv6dyr

Ketten is írtunk varázslót. Melyiket próbáltad?