Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia, OK, szuper. :)
Hamarosan letöltöm és fogom tesztelni az új verziót.

000000000

Szívesen, örülünk, ha hasznát veszed!

000000000

Még annyit szerettem volna, hogy:

Most egy időre abbahagyom/hagyjuk az új funkciók hozzáadását az UCCNC progihoz.
Nekilátok az UC300-as verzió megírásához.
Ez valószínűleg lefogja kötni minden időmet egy darabig, így most egy kicsit eltűnök a fórumról.
Esténként azért rá fogok nézni. Ha valaki talál valami hibát esetleg, azt kérem jelezze.

Amint elkészül az UC300-as első tesztelhető verziója, akkor ismét fogok jelentkezni.

Sziasztok és addig is jó munkát, illetve nyaralást, ki mit csinál éppen. :)

frkdv6dyr

AllinOne varázsló egy új funkcióval bővült.

Elérhető varázslók:
-Fibonacc1 spirál
-Körzseb
-Négyzetzseb
-Kör kivágása

http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/programok/wizards/wizard_allinone_1.0.0.4.zip" TARGET=_fnew>Allinone 1.0.0.4.

Csewe kolléga varázslóiból még van kettő amit nem csináltam meg, de folyamatban.

frkdv6dyr

A felbontás egyenlőre fix 601*633 ebből kifolyólag minimum egy 1024x768 -as monitorra van szükség. Ha valaki ennél kisebb felbontásban akarja használni és gondjai vannak az szóljon kitalálok rá majd valamit.

frkdv6dyr

Allinone 1.0.0.5.

-Fibonacci spirál
-Körzseb
-Téglalapzseb
-Kör kivágás
-Téglalap kivágás

http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/programok/wizards/wizard_allinone_1.0.0.5.zip" TARGET=_fnew>Allinone 1.0.0.5.

frkdv6dyr

Allinone 1.0.0.6

-Fibonacci spirál (kód vagy képlet)
-körzseb
-téglalapzseb
-kör kivágás
-téglalapkivágás
-fúrás egy kör mentén

Minden meg van amit csewe is megcsinált. Elméletileg megy a Mach3-ban is.  

Amivel talán többet tud:
-minden elkészített kódot te mentesz el azon a néven és oda ahova te akarod
-sorozatokat készíthetsz, így egy lépésben elkészíthetsz egy adott munkához minden zsebet és furatot egy kódban. Ha a sorozat második tagjánál kikapcsolod a megjegyzést, és a szerszámszámot a fordulattal, akkor elég tömör lesz a kódod és nem lesznek benne fölösleges lépések. Sorozatnál gyakorlatilag bármit megváltoztathatsz, így egy nagy átmérőjű zsebbe tudsz egy kisebb átmérőjű mélyebb zsebet készíteni egy kódon belül. Még gondolkodom egy globális sorozat lehetőségére is ahol ha szemelőtt tartod a szerszámok számát és átmérőjét, akkor gyakorlatilag egy komplett munkadarabot fogsz tudni elkészíteni a zsebek, furatok és kivágások tetszés szerinti variációiban akár több szerszámmal is egyetlen kódban.

A varázslókkal kapcsolatban várom még az ötleteket.

Természetesen ez a változat nem versengeni akar a csewe féle varázslóval, csak egy lehetséges alternatívát nyújt mindazoknak akik választani szeretnének a stílus, kinézet vagy a funkciók között.

Ezúton szeretném megköszönni csewe kolléga segítségét amit a fejlesztés közben a háttérben adott.  

http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/programok/wizards/wizard_allinone_1.0.0.6.zip" TARGET=_fnew>Allinone 1.0.0.6

frkdv6dyr

A szerszámoknál általában az oldalirányú fogás a szerszámátmérő fele. Ennél az esetnél ha nagyolni akarsz természetesen egy 60-70% beállítható, szoktam is alkalmazni. Ha eltérsz az 2 hatványaival oszthatóságától, pl.: 67% ot állítasz be, akkor a nagyolást elvégezi 67%-al, és a maradvány értékkel megy végig az utolsó körön ami természetesen kisebb mint 67%. Így az utolsó kör egyben egy finom megmunkálás is. Ezt is próbáltam figyelembe venni.  

Minden zsebnél és kivágásnál két irányba indulhat a Z tengely:
-egyenesen le (az én fa gépem ilyenkor megnyekken)
-spirálba, vagy X és Z együttes irányba le

PITU

szia  nyarfa szia  csewe
mindenek előtt elismerésem annak amit csináltok !!!   gratu

lehet m hogy butaság az ötletem :)
jól jönne néha egy sokszorozó varázsló
úgy működhetne m hogy behívsz a varázslóba egy kész G-kódot , és aztán csak megadod neki az új koordinátákat ahonnan újból indítja a G-kódot (ezt akár többször is)
a fúrás kör mentén varázslónál pedig jó lenne ha ki lehetne választani azokat pontokat amiket ki akarunk furatni (pl : az ötszög csúcsaiból csak négyet)

pisti73

Sziasztok!

Kipróbáltam Win7 32 bit alatt a "csewe" féle varázslót. Ott amíg default profillal használom a progit gyönyörűen megy, nincs lefagyás mint a 64 bites win alatt, viszont ha létrehozok egy új profilt ott a makrók meghívásakor ugyan elindul a makró, de kijön egy "invalid filename" ablak és utána nem csinál semmit. A varázslót csak a feladatkezelőből tudom bezárni.  
Ha visszatérek a default profilra akkor pedig minden rendben.

pisti73

Szia "ˆ nyarfa"!

Teszteltem a Te progidat is, jól fut mindkét rendszer (win7 32bit, 64 bit) alatt.

Csak gratulálni tudok mindenkinek, Balázs, csewe, nyarfa és a többiek! Ügyesek vagytok! Készítettem néhány kis próbamarást (most már a nagy lakásfelújítást követően hozzáfértem a gépemhez), nagyon szuper program az UCCNC, a makrók pedig tényleg sokban megkönnyítik a munkát...

frkdv6dyr

Valami ilyesmire gondoltál?

http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/programok/wizards/kiv%e1laszt%f3.jpg" border=0>

PITU

[#wink] igen
és írtam  1 mailt is

chyfhc809

:) És tényleg működik 64bit alatt!
Szép munka!
Köszönjük!

pisti73

Mire gondoltál, melyik programra?