Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Ja,és tízszer annyi ideig számolja a pályát,mit a másik program,bár ez nem hiba.

000000000

Szia,

Tesztelgettem a wizard új kiadását, most úgy néz ki jól működik a circular pocket Tibor paramétereivel is.
Amiket észrevettem hibának tűnő dolgokat:

1.) Előfordul, hogy amikor kilépsz exit-el a wizard-ból utána az UCCNC ablakját nem jól méretezi vissza, úgy látom, hogy nagyobbra hagyja mint amekkora a wizard meghívása előtt volt.

2.) Az M19999, a választás makró nálam nem működik, script hibát jelez az UCCNC. Elég hosszú a kód, így nem volt még időm átnézni, hogy hol lehet a hiba a benne, de lehet te rögtön tudni fogod.

000000000

OK, köszi, le fogom ellenőrizni az acos függvényt.

xfg6v697j

az m19999 véletlen maradt benne,próbáltam egy választóablakot csinálni,de  nem felyeztem be.
Az átmértezés/viszaméretezési hibát én is láttam,de nem tudok vele mit kezdeni.
Elmentem átméretezés előtt az abalk adatait eg TRect tipusu változóba,és hozzá sem nyulok,míg visza nem kell állítani,ekkor ugyan azzal a változóval visszaállítom,és mégsem ugyan akkora lesz.
Már ptóbáltam kimenteni belőle egyes váltoókba is,de az sem segített.
Ez talán egy win Api bug lehet.
A makróból viszont nem tudom átméretezni.

000000000

Volt egy ilyen sejtésem, hogy befejezetlen kód lehet az m19999, mert a .exe fájlt elindítottam és láttam, csak félig van kész. :)

Az átméretezést majd megnézem, hogy miért nem megy makróból, valahogy biztosan meg lehet majd oldani.

Megnéztem az acos fgv.-t és valóban nem jó, sőt egyik arkusz függvény sem. Csak mechanikusan másolgattam a függvényeket, nem vettem figyelembe az érték készletet ... hamarosan javítani fogom.

000000000

értelmezési tartományt akartam írni...

xfg6v697j

Mégsem win api bug.
Ti húztatok csőbe :=)
Az ablak mérete ugyanis nem az ablak mérete,hanem a kliensé.
Át kellett írnom,az ablak pozícióa az ablaké,de a méret a kliensé.

Itt vannak az új verziók,rmélem már nem lessz bennük hiba.
http://data.hu/get/7911797/Wizards-BETA.rar " TARGET=_fnew>Wizards-BETA

xfg6v697j

Köszönöm Nagaoka az alapos tesztelést,a továbbiakban is szólj kérlek,ha találsz valami hibát.

svejk

Eltűnt a file. :(  
visszavontad?

xfg6v697j

Igen,mert közben felhívtáka figylememet néhány hibára,de abbana verzióban nem javítottam ki ezeket.
http://www.kepfeltoltes.hu/140726/99992683n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Így nézne ki.

svejk

Nekem egyértelműbb, igen jobban tetszik.  [#eljen]

xfg6v697j

Akkor maint időm engedi,készítek ilyen külsejű verziókat is,aztán ki ki azt használja,amelyiket akarja.

svejk

Miattam ne fáradj vele, főleg ha a többieknek és Neked megfelel az eredeti.

000000000

Szia, elkezdtem próbálgatni az új verziót.
A kliens :) ablak mérete most jó lett.
Egyelőre hibát nem látok, de még nyüstölöm, tesztelgetem.

000000000

Elkészült az UCCNC http://www.cncdrive.com/UCCNC/download_UCCNC.php" TARGET=_fnew>1.0026 verziója.

Az újdonságok, módosítások:

1.) Arkusz szögfüggvények javítása.
2.) Elkészültek a G92/G52 átmeneti eltolások.
3.) Az M98 szubrutin hívásnál, ha az L paraméter értéke 0, akkor most már nem hívja meg az alprogramot, javítás.