Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

Köszönjük csewe! De ha már így beindult a varázsló gyártás,nem lehetne valahova egy billentyűt "varázsolni" a felületre ami indítana egy kis ablakot ahol kiválasztható lenne a varázsló elnevezés szerint.Mert ha csewe még összekalapál 30-40 wizzardot,ne kelljen már fejben tartani,hogy melyik mit csinál.
Már csak azért is mert valamit elbénázok, mert nem jelennek meg az m20000-es makrók a m kódok között.

frkdv6dyr

Felkészültem az UC300-ra tegnap meg is érkezett. Viszont egy kérdés: Ez a szabvány nem ismeri a feltételes elágazást? Azaz a "HA" függvényt? Gondoltam mivel lehet benne a változóknál matematikai műveleteket végezni, annak lehet egy határa is. A doksi 4.2.1. táblázatában kerestem de ott nem láttam.

Más: Beszélgettem én is Balázzsal a találkozón, és fejembe ötlött, hogy ne csak gombokat és ledeket lehessen elérni makróból, hanem néhány beviteli mezőt is ami egy változó beviteléhez szükséges. Csewe munkáján felbuzdulva arra gondoltam, hogy a programon belül hoznék létre egy "fület" amibe beletennék gombokat, beviteli mezőket és a megjelenítést is. A makró pedig arra szolgálna, hogy az adott paraméterek alapján kiolvasva az értékeket legenerálja a G-kódot. Persze ez ha túl nagy átalakítással járna, akkor maradok én is a külön program indításánál.

istvan58

majd erröl kérdek bővebben, de még nincs kész a mésodik Z.

istvan58

Bocsi, LZ-nem akartam...

jv7pu3a5p

Nyugodtan keress, segítek ha tudok.

xfg6v697j

Azokat a makrókat,neked kell odamásolni,mivel mindenki használhat saját profilt,ezért nem tudom megoldani,hogy automatikusan odamásolódjon,ahova éppen kell.
Azért olyan sok varázslót nem akarok készíteni,nem is tudom,hogy mijet lehetne annyit készítzeni.

000000000

Sziasztok,

Bonyolultnak valóban nem bonyolult megcsinálni a G52-t, de nagyon sok mindent át kell miatta írni. Így sok hibalehetőséget rejt magában.
Ezért azt gondoltam, hogy ezt a verziót mindenképpen kellene tesztelni, közben átnézem, hogy pontosan mekkora meló is megcsinálni a G52-t, aztán meglátjuk...
Félreértés ne essék, mindenképpen meglesz csinálva, csak az nem biztos, hogy most. Lehet előbb az UC300-nak állok neki. A hétvégén kitalálom majd, hogy mi legyen. A héten, hétközben most nem nagyon lesz időm.

000000000

Szia Tibor,

Lehet ilyen gombot/gombokat csinálni. Csináltam direkt erre a célra "custom gomb" kódokat, amik direktben macro-kat hívnak meg, csak be kell applikálni a screenset-be.

000000000

Az alap RS274 a leírások alapján amiket olvastam nem ismeri az elágazásokat (if/else/then) feltételeket. Persze ettől még meg lehetne csinálni, hogy az UCCNC ismerje, hiszen ez az RS274-hez képest akkor csak plusz, úgy értem, hogy  nem okozna "ütközést" az alap szabvánnyal.
Egyelőre mondjuk nem terveztem, hogy ezt megcsinálom, talán majd a jövőben valamikor.

000000000

Ennek a beviteli mezős dolognak a megvalósítását átfogom gondolni, biztosan megoldható egyébként, de végig kell gondolnom...

000000000

Tetszenek az új wizardok! [#wave]

xfg6v697j

Relációkat egy kis matekozással gond nélkül lehet kialakítani,és ezalapján elágazást is lehet készíteni.

PL: két változó közül a kissebbet belerakom egy harmadikba.
c = ((a + b)-abs(a - b))/2
/-----------
A nagyobbikat rakom bele a harmadikba
c = ((a + b)-abs(a - b))/2
c = (a + b)- c
/--------------
Ilyen trükkökkel bármi kivitelezhető.

s7manbs8

Tegyél bele egy C nyelvet komplett és azt programoznak bele amit nem szégyellnek. :)

000000000

A makróknál ahogy mondod, benne van egy komplett C fordító, azt programoztok amit akartok.

s7manbs8