Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Már meg is van a hiba oka,nem a programban van a hiba,hanem benem,mert nem adtam meg értéket ,vagyis üresen hagytam a X Ventre rubrukát.
Erre majd ügyelni kell,hogy ne maradjon üresen egyetlen rubrika se.

PITU

sziasztok
a mostani verzió hány soros programot futtat ?
egy régebben generált kis relief progit próbáltam de nem töltötte be.
max  300 Kb-ig tölt be
az 1100-nál már kiakad

000000000

Én 2Millió soros progival próbáltam ami a legnagyobb volt (fájl méretét most nem tudom megmondani, de nem is az számít igazán), ezt még betöltötte nekem. Nagyobbal nem próbáltam, így nem tudom hol a határ.
Persze memória méret függő is, mivel az objektumokat a memóriába tölti, az én gépemben 2GByte RAM van.
Még annyit, hogy a legújabb verzióban a memóriahasználatot is amennyire lehetett optimalizáltam, próbáld meg letölteni, mert az biztos, hogy az kisebb memóriával is betölt hosszabb kódokat, mint az előző verziók...

PITU

a legújabbal próbáltam (23-as)
a memória 3 gigás
ezeket a mach simán betöltötte
itt meg 5 perc után semmi

000000000

elküldenéd nekem a kódot: info at cncdrive.com -ra, kipróbálnám szívesen...

000000000

Ja, és egy kérdés, a töltés csík elindul egyáltalán, vagy semmi sem történik?

PITU

a töltés elindul de utánna semmi
és ha megállítom a töltést ( zörlő gomb )
akkor utánna már a rövid kódokat sem tölti be
csak ujraindítás után

000000000

ok, köszi az infót. küld el légyszi a kódot had nézzem meg.

robroy007

más progi egy részét az elejének betölti aztán elkezd dolgozni, majd ha elkopott akkor folytatja a betöltést és megy tovább megállás nélkül

persze ha szimulálni kell akkor a betöltött részen túl is végig olvassa amit csinálni a kell

ezzel takarékoskodva a memória kihasználtsággal
persze ez hálózatos kód beolvasásánál bukhat ha szakad a net

PITU

kód független
text file-t és tap-ot is próbáltam  
csak a file nagyságára alergiás

azb AVAST kikapcsolva  az UCCNC ujra telepítve

valami olyasmit ír ki a telepítéskor , hogy az UC100 -nak  vala új plugin  és okézzam le
ok de nem történt semmi

000000000

ok, de ha nem küldessz el legalább egy kódot aminél a probléma jelentkezik, akkor szinte biztosan nem tudom előidézni a problémát, illetve összehasonlítást se tudok végezni, hogy az én rendszeremen betölti-e... szóval ha elküldöd akkor van esély a megoldásra, ha nem, akkor nem tudok sajnos megoldást kínálni.

000000000

Egyébként gyanús nekem, hogy nem a fájl mérettel lesz a gond, hanem valami a kódban van ami megakasztja az interpolátort. De persze amíg nem láttam a kódot, addig csak találgatni tudok, azt meg nem nagyon szeretek, legalábbis nem nagyon van értelme.

PITU

000000000

Egyszer mindenképp végig kell olvasni a fájlt, mert meg kell jeleníteni 3D-ben a pályát. A megjelenítés vektorait pedig folyamatosan a memóriában kell tartani, különben csak a pálya részeit tudná megjeleníteni. Szerintem ezt nem tudod kikerülni...
Az, hogy 3Gbyte-os memóriával nem tölt be egy pár száz kByte-os fájlt az biztos nem memória megtelés probléma, más lesz szerintem. Hiszen az én 2Gbyte-os memóriámmal simán beolvas ennél nagyságrendekkel nagyobb fájlokat.

000000000

Szia,

Nem jött levél. :(