Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

PITU

a nevedre kattintva email klikk ide

000000000

Na, végül megérkezett a levél.
küldtem neked most egy üres levelet az info@cncdrive.com -ról, arra válaszolva tudsz mellékletet küldeni.

PITU

000000000

Megjött, köszi szépen.
A szem.txt-t próbáltam első körben, az valamiért megakasztja az g-kód interpolátort. Eddig annyit sikerült most gyorsan kiderítenem, hogy a fájl fejlce okozza. Ha kitörlöd a fájl elejéről a kommenteket, azt a néhány sort, akkor betölti, egyébként a kommenteken megakad, ezért nem tölti be. Megfogom vizsgálni pontosan, hogy miért és hol akad meg és fogom majd javítani...

000000000

A másik fájlt a hajókormány simitás.tap-ot is gyorsan megnéztem, ezt nálam gond nélkül pillanatok alatt betölti.

000000000

Még annyi, hogy megnéztem annak a fájlnak a méretét amivel én teszteltem a progit és a ami a legnagyobb méretű, picivel 100Mega alatt van, ehhez képest a te progijaid apró méretűek.  
Szóval nem a mérettel van itt a gond, hanem az interpolátor dobja hanyatt magát valamiért ami a kódban van. De ahogy írtam megfogom vizsgálni, sokat segített, hogy elküldted a fájlokat, köszönöm!

xfg6v697j

Frissítetem a Cut a Circular Pocket varázslót,mert az egyik beviteli mező hibásan működöt.
Ezenkívül mostmár négy képernyő felbontás mellett élvezhetitek a SAVE gomb lenomását követően,a szerszámpája látványát.
Ez a plusz funkció ezeken a képernypfelbontsokon érhető el:
800*600
1024*768
1280*1024
1600*1200

Eddig nem érkezett visszajelzés,hogy hibás szerszámpályát generálna.

http://data.hu/get/7886614/BETA_Cut_a_Circular_Pocket_varazslo.rar " TARGET=_fnew>BETA_Cut_a_Circular_Pocket_varazslo

000000000

Felraktam a gépemre, nálam jól működik. Ügyes vagy!

Még esetleg amit írtál, hogy ha üresen marad mező, ezeket az eseteket lekezelhetnéd a programban, modnjuk, hogy ha megnyomja a felhasználó a save gombot, akkor a progi ellenőrizheté a mezőt és ha üres, akkor valami alapértelmezett értéket használhatna. És az ellenőrzés után ezt az alapértelmezett értéket vissza is írhatná az üres mezőbe, hogy a felhasználó láthassa, hogy mivel történt a kalkuláció. Persze ez már szőrszálhasogatás, de így lenne "bolodbiztos" a progi. :)

svejk

"...de így lenne "bolodbiztos" a progi."

És ez bizony nekünk bolondoknak nagyon sokszor jól jönne! :))

000000000

Konkrétan nem erre gondoltam :), de programozást aki tanult vagy csak üzemszerűen programozik az tudja, hogy egy alap tétel, hogy minden progit blondbiztosra kell megírni, lehetőleg úgy, hogy a felhasználó bármilyen kombinációban is csinál bármit, a program akkor se dobja hanyatt magát, hanem kezelje le az összes lehetséges esetet.

svejk

Bárcsak minden programozó kőbe vésett alapszabálya lenne az általad leírtak.

svejk

Lesz valami meglepi holnapra???

000000000

Én is próbálok egyébként erre törekedni, de az UCCNC G-kód interpreterjében látod sikerült egy olyan esetet lekezeletlenül hagynom, amit PITU kollégának sikerült felfedeznie és kiakasztotta az interpretert.
Konkrétan ez a sor volt:
- DotG program - )
Itt ez elvileg egy komment, de a kezdő '(' zárójel hiányzik, szóval mégsem komment.
És van a sorban egy 'G' karakter, amire az interpreter azt gondolja első körben, hogy ez egy G-kód lesz. Szám nincsen utána, így viszont nem G-kód. Itt volt egy hiba az algoritmusban, hogy ezt a G betű szám nélküli esetet nem jól kezeltem le és emiatt végtelen töltési ciklusba került...
Szóval a progikat minden esetre meg kell próbálni felkészíteni, még arra az esetre is ami elvileg nem is létezhet. :)

000000000

Olyan nagy dolog nem lesz szerintem, bár Balázs ha minden igaz két kis gépet is visz. :)
Az új fejlesztést, ami egy UC300 modul leválasztó alaplappal is be akartuk mutatni, de nem készült el sajnos időre, kb. még egy hét kellett volna, úgyhogy ezt majd egy következő talin..

xfg6v697j

Lekezeltem az üresen maradt mezők problémáját.
Hibaüzenetet ír ki ,amelyben jelzi melyik mező maradt üresen.
Balázstól kapott tanács alapján,a makrót is átírtam,így most akárhová telepíti valaki az UCCNC-t,akkor is működni fog a warázsló.
Természetesen a Wizards mappát,értelemszeráen az UCCNC könyvtárba kell másolni,mindegy melyik meghajtón van.

http://data.hu/get/7889460/BETA_Cut_a_Circular_Pocket_varazslo.rar" TARGET=_fnew>BETA_Cut_a_Circular_Pocket_varazslo