Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Elvileg a nézetek úgy vannak, hogy arról az oldalról néz rá az ábrára, amelyik oldala színes a kis kocka ikonnak.
OpenGL-ben ilyenkor a kamera helyzetét változtatom meg, vagyis, hogy honnan néz rá az ábrára.

000000000

Ja és köszönöm neked is, hogy teszteled a progit.

Illetve, ha van ötletetek és ezek a nézetek nem testszenek, akkor szívesen veszem az ötleteket, hogy milyen nézetek lennének praktikusak, meg tudom viszonylag ezt egyszerűen változtatni, ha gondoljátok...

Sz.József

És ahogyan nálam megjelenik az helyén való?
Pl. a 2.ikonnál ugyebár jobbról kellene "nézni"...
Ugyan akkor 90 fokban még el is van döntve balra...(?)
Lehet, csak az értelmezésemmel van a "baj"?

fa_kukac

Köszi, örülök hogy ez is meglett,( P. Balázs említette a talin, hogy most ez várható,)  a csavart mintás oszlopom ilyeneket tartalmaz. Nekem nincsenek függvények benne, csak egyszerű aritmetikai sorok, összeadás és kivonás, de ha felszabadul a gépem neki is ugrok tesztelni.

000000000

Lehet tényleg nem jó, holnap megfogom vizsgálni.

000000000

Szia,

Köszi. :)
Nem volt egyszerű feladat, de ahogy mondod, ez is elkészült.  

Többen kérték, ezért volt ez soron, ezután viszont most egyelőre abba fogom hagyni az új funkciók hozzáadását. Ideje lesz elkezdeni megcsinálni, hogy az UC300-al is működjön a progi.  
Ez ahogy most látom ismételten nem lesz kis feladat, biztosan el fog tartani egy ideig mire elkészülünk vele.

jv7pu3a5p

Szia,  

Akkor a G52 mostanság nem fog belekerülni? Nekem már csak ez kéne, hogy használni tudjam.  

000000000

Átírtam a képletértelmező szögfüggvény feldolgozó részét, hogy ne radiánban, hanem fokban értelmezze a szögeket. Így a kódod már rögtön jobban néz ki. :)

http://cncdrive.com/Rory/lanckerek.png" border=0>

000000000

Hmm, eddig a G52-t nem kértétek. Először utána kell néznem, hogy pontosan mit is csinál ez a kód (nem rémlik, hogy használtam volna valaha) és megnézni, hogy mennyire bonyolult megcsinálni, hogy tudja értelmezni a progi. Hétvégén utána nézek...

s7manbs8

Azt pont nemrég kérdezgettem én is, hogy tudom eltolni a koordinátákat, hát pont ezzel. :)

s7manbs8

Nem egy nehéz programozási feladat azt még beírni ... :)

xfg6v697j

Elkészült egy kis varázslócsomag.
Szoftveresen leteszteltem,de nem martam vele semmit.
http://data.hu/get/7901153/Wizards_BETA.rar" TARGET=_fnew>Wizards_BETA
Próbálgassátok,tesztelgessétek.

istvan58

Szia ,

G52-vel adod meg például a második és harmadik Z tengelyed offszetjét?

jv7pu3a5p

Bocsi, valóban nem írtam itt. Balázzsal dumáltunk a pesti talin és azt mondta nemsokára bele fog kerülni, ezért kérdeztem rá. :)
Nekem nem tűnik nagy dolognak belerakni, csak az offsetet tologatja.
3 Z tengelyem van és ezzel a kóddal adom meg mikor melyik dolgozzon.

jv7pu3a5p